Pénteken az Újpest vendége a ZTE FC

2024.04.04. 19:30

Jó meccs a láthatáron

Még hét forduló van hátra a labdarúgó NB I. mostani sorozatából, de a ZTE FC most már inkább csak előre kell, hogy tekintsen, hiszen nagyon ellépett a veszélyzónától. Ebből a szempontból is fontos mérkőzése következik, hiszen pénteken (20.00) az Újpest–ZTE FC találkozó nyitja a 27. fordulót, amin tabellaszomszédok találkoznak.

Kerkai Attila

Yohan Croizet (balról) a ZTE FC és az Újpest legutóbbi, decemberi találkozóján. A francia középpályás újpesti kölcsönjátékosként szerepel jelenleg az egerszegi csapatban

Fotó: Szekeres Péter

Egerszegi siker esetén Márton Gábor együttese megelőzné a Megyeri útiakat és még jobban besűríthetné a középmezőnyt. Ahhoz, hogy mindez megtörténhessen, előbb le kell játszani a mérkőzést és ugyebár az Újpest célja sem lehet más, mint a győzelem kiharcolása. Főleg hazai pályán... Mint emlékezhetünk rá, a ZTE FC a bajnoki szünetet követően egy hazai 5-1-es győzelemmel kezdett a DVTK ellen. Az Újpest Pakson nyert legutóbb 2-1-re, ami nem rossz „ajánlólevél” a pénteki összecsapásra.

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője jó meccset vár, erre is kitért, amikor megkerestük.

– Az Újpestnek is vannak győzelmei és vereségei, de egy jó csapatról van szó és egyértelműen jót tett neki az edzőváltás –  utalt arra a zalai szakvezető, hogy Mészöly Géza februárban vette át a lilák irányítását. –  Azt gondolom, hogy egy jó meccset játszhatunk pénteken, hiszen mi sem vagyunk rosszak. Nagy dolognak tartom, hogy a debreceni egy-öt után felálltunk,  és öt-egyre nyertünk itthon, ami erőt adhat a csapatnak a folytatásra. Ehhez bátran kell futballozni, és pénteken is ez a célunk. Eddig sem nézegettünk hátrafele, hiszen csak a saját kezünkben volt a sorsunk. Most is ez a helyzet, egyetlen meccsre sem úgy készül a csapat, hogy ne szeretne nyerni. Egyelőre mi is csak a következő feladatra koncentrálunk. A hátralévő hét meccsből meg ki szeretnénk hozni annyit, amennyit csak lehet.

A ZTE FC keretéből lesznek hiányzók, a korábbi sérültek közül Csóka Dániel már edz, de ugyebár hagyott ki, ahogy Ubochioma Meshack is. Gruber Zsombor és Várkonyi Bence egyelőre nem áll a csapat rendelkezésére. Yohan Croizet viszont igen, és az Újpestről kölcsönbe érkezett középpályás számára a pénteki mérkőzés biztosan különleges lesz. Croizet a ZTE FC együttesének egyik legfontosabb játékosa lett, a zalai drukkerek is díjazzák a játékát, akinek most azzal a csapattal szemben kell felvennie a harcot, amellyel szerződésben áll. A helyzet nem újdonság, hiszen decemberben Egerszegen (1-1) is pályára lépett az Újpest ellen, most viszont a Megyeri úton kell megtennie ugyanezt, ahol szintén a kedvelt játékosok sorát erősítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában