A ZTE NKK hét ponttal nyert a MAFC ellen

2024.04.08. 20:00

Bravúros egerszegi siker és előny az első mérkőzés után

Győzelemmel nyitotta a női kosárlabda Amatőr NB I. 9-16. helyéért zajló rájátszást a ZTE NKK csapata, amely hazai pályán szerzett hétpontos előnyt a MAFC-cal szemben. A visszavágót a fővárosban rendezik vasárnap.

Kerkai Attila

Kovács Georgina (középen) és Jurkó Noémi akcióját figyeli a közönség

Fotó: Szekeres Péter

ZTE NKK - MAFC 90-83 (22-20, 21-26, 23-18, 24-19)

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 150 néző. Jv.: Esztergályos R., dr. Magyari. Női kosárlabda Amatőr NB I., rájátszás a 9-16. helyekért, első mérkőzés. 

ZTE NKK: Óházy 9, Kovács G. 31/18, Szórád 10, Ács A. 20/3, Jurkó 8. Cserék: Horváth Fru. 12. Edző: Rózsás Gábor.

MAFC: Hercze 7/6, Szörényi 20/12, Karlócai 10/6, Aradi 26, dr. Varga 2. Cserék: Jánosi 12, Tóth 6, Géczi, Édes. Edző: Weisz Miklós.

A fülledt időben mindkét csapat nehézkesen vágott neki a mérkőzésnek, a 3. percben még csak 2-4 állt az eredményjelzőn. Ezután a ZTE kapcsolt magasabb fokozatra, és pillanatok alatt elléptek a hazaiak 12-4-re. A rutinos fővárosiak is ébredtek, visszavették a vezetést még az első negyedben egy 11-0-ás rohammal. Mindkét gárda próbált nagy energiákat fordítani a védekezésre, de ezúttal az ezen a szinten extra egyéni képességek domináltak, látványos kosarakat láthatott a publikum a kialakuló dobópárbajban. A félidei pihenőre a MAFC térhetett 46-43-as előnnyel. A harmadik negyed végéig hasonló mederben folyt az összecsapás, majd a ZTE tudott még egy sebességgel feljebb kapcsolni és elkezdte felőrölni a vendégek erejét. Az egerszegi lányok egy 9-0-ás futással zárták a harmadik etapot, és egy alkalommal még visszavették a vendégek a vezetést (72-74), de a hazai csapat nem csökkentett az iramból és végleg kifárasztotta rutinos ellenfelét. Bravúros, 90-83-as győzelmet aratott a rájátszás első fordulójában. A kuparendszerben zajló, oda-visszavágós párharc második és egyben záró mérkőzésére vasárnap a fővárosban kerül sor.

Rózsás Gábor: "A Piros-csoportban az előkelő ötödik helyezést 10-8-as mérleggel elérő MAFC csapatát láttuk vendégül. Az egész női második vonal legrutinosabb csapata, soraikban kiváló játékosokkal. Óriási fegyvertény fiatal gárdánk számára, hogy győzni tudtunk ellenük is. Gratulálok a csapatomnak, illetve köszönöm a szurkolóknak, akik parádés hangulatot teremtettek a csarnokban és pluszenergiákat adtak a játékosainknak. A többi párharc eredményét ismerve, tényleg nagy bravúr, hogy nem kilátástalan helyzetben utazhatunk a visszavágóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában