Az Ajka ellen folytatják a 9-16. helyért

2024.04.16. 09:28

A rutin győzött, de emelt fővel búcsúzott a ZTE NKK

Nem sikerült a ZTE NKK csapatának a továbbjutás a női kosárlabda Amatőr NB I. rájátszásában, hiszen hiába nyert előzőleg Egerszegen, a MAFC otthonában nagyobb különbséggel kapott ki, így nem jutott a negyeddöntőbe.

Kerkai Attila

Szórád Anna (20) 12 pontig jutott a fővárosban, és ő is nagyon küzdött

Fotó: Szekeres Péter

MAFC - ZTE NKK 81-63 (24-21, 14-21, 21-8, 22-13)

Budapest, 50 néző. Jv.: Novák, Fajszi. Női Amatőr NB I., rájátszás a 9-16. helyért.

ZTE NKK: Óházy 7, Kovács G. 32/18, Szórád 12/6, Ács A. 4, Jurkó 4. Csere: Horváth Fru. 4. Edző: Rózsás Gábor.

Budapesten ott folytatta a ZTE NKK, ahol egy héttel korábban Zalaegerszegen abbahagyta, hiszen tetszetős támadójátéka eredményességgel párosult és a félidőben 42-38-ra vezetett. Ezzel az összesítésben már 11 ponttal vezettek a zalaiak, azonban a fordulás után a fiatal egerszegi csapat láthatóan megijedt a nagy lehetőségtől. Sorra követték el a hibákat és ez hozta vissza a meccsbe a MAFC-ot is. A jóval rutinosabb, ráadásul jelentős fizikiai fölényben lévő MAFC innentől már nem kegyelmezett, s ha nehezen is, de végül érvényesítette a papírformát. Összesítésben 164-153-ra nyerte a párharcot a MAFC javára, a ZTE NKK a 9-16. helyért folytathat a küzdelmeket a 30 csapatos mezőnyben, az egerszegiek következő ellenfele az Ajka lesz. 

Rózsás Gábor: "Gratulálok mindkét csapatnak. A hazaiaknak, hogy végül érvényesítették a papírformát, a mieinknek ahhoz, hogy a végsőkig nyitott párharcot tudtak kreálni ebből a két mérkőzésből. Az első találkozón többször, most pedig a félidőben voltunk olyan helyzetben, hogy eldönthettük volna véglegesen a továbbjutást, de sok-sok rutintalanságból adódó hiba becsúszott. Ez volt most a különbség a MAFC javára."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában