Országos hírű sportiskolákat előztek meg

2024.03.13. 15:30

Negyedik lett a kanizsai Péterfy-iskola a játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjében

A Magyar Diáksport Szövetség nemrég Kiskunhalason rendezte meg a Játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjét. A nagykanizsai Péterfy-iskola fiataljai az erős mezőnyben a 4. helyezést szerezték meg.

Benedek Bálint

A Péterfy-iskola alsósokból álló csapatának egységére nem lehetett panasz, a felkészítők büszkék a fiatalokra

Forrás: ZH

A felkészítők, Sneff Ferenc és Sneff Ferencné házaspár tanítványai tavaly szeptember óta éjt nappallá téve edzettek, gyakoroltak, hogy a lehető legjobb formában teljesítsék a feladatokat. Maximálisan mellettük állt a teljes tantestület, és a szülők is támogatásukról biztosították a csapatot.

– Az előzetes esélylatolgatásunk alapján a 4. és 6. hely közé pozícionáltuk az együttesünket, bár a dobogóról sem mondtunk le – mondták. – Az ellenfeleink hozzánk hasonlóan nagyon sokat készültek, tréningeztek, hogy jó formába lendüljenek. Egy nappal a verseny előtt elutaztunk Kiskunhalasra, hiszen a gyerekeknek megterhelő lett volna a többórás utazás után a pályára lépni. Viszont így is eléggé nehezen viselték a megváltozott körülményeket. Ennek ellenére nagy kedvvel és lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba.

Az első versenyszám az úgynevezett krumpliültetés volt, ami a felkészítő pedagógusok szerint kifejezetten jól ment az alsó tagozatos diákoknak, hasonlóan a talicskaváltó feladathoz. Ekkor még a harmadik helyen álltak, de később is maradtak itt, vagyis az élmezőnyben. Nagyon egyben maradt a mezőny, csak néhány pontos különbségek alakultak ki.

– Maximálisan elégedettek lehetünk a diákjaink teljesítményével, minden erejüket mozgósítva harcoltak a végsőkig, és egy pillanatra sem adták fel – tették hozzá. – A Péterfy-iskola önállóan most először jutott be a legjobbak közé, ezért az itt elért negyedik hely nekünk éppen olyan, mintha a dobogón végeztünk volna. Megelőztünk több sportiskolát, a hazai csapatot és a törökbálintiakat. Előttünk pedig a szombathelyi iskolák végeztek, köztük két nagyon erős sporttagozatos intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában