Két fontos zalai siker

2024.03.12. 18:00

A ZTE NKK és a Vadmacskák SE is hazai pályán nyert

A női kosárlabda Amatőr NB I.-ben szereplő mindkét zalai csapat győzelemmel zárta a legutóbbi fordulót, ráadásul a ZTE NKK csapata egy közvetlen riválist győzött le, de a Kanizsai Vadmacskák SE is egy előtte álló együttest fektetett kétvállra. Az alapszakaszból már csak egy forduló van hátra.

Kerkai Attila

Szilágyi Luca (fehérben), a Vadmacskák SE játékosa 31 pontot szerzett

Fotó: Szakony ATtila

Fehér csoport

ZTE NKK - Ajka 84-73 (29-21, 17-17, 24-17, 14-18)

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 100 néző. Jv.: Csák, Kovács.

ZTE NKK: Óházy 10, Kovács G. 22/12, Szórád 12/6, Ács A. 10/3, Jurkó (20/3). Cserék: Horváth Fru. (5), Szakonyi-Nagy, Péterfi, Kiss V., Kocsárdi R. Edző: Rózsás Gábor.

Az Ajka a csoport legrutinosabb csapatának számít, a fiatal ZTE-játékosok számára pedig adott volt a feladat, szívvel-lélekkel küzdve, fegyelmezetten védekezve ellensúlyozni tudják a nagyobb tapasztalatot a parketten. Remekül is kezdett a hazai csapat, a 2. percben már 9-2-re, hat perccel később már 24-14-re vezettek. A második tíz perc közepén 39-23-ig lépett el a ZTE NKK, de a rutinos vendégek a félidőre jócskán faragtak a hátrányukból, főleg palánk alatti fölényüket kihasználva. Fordulás után zalai villámrajt következett és az Ajka egyre kevésbé bírta az egerszegiek által diktált iramot, zónára álltak át, ekkor pedig az egerszegiek fő fegyvere, a távoli dobások „sültek el”. Stabil 10-15 pontos előny állandósult, sőt a 36. percben már 83-63-at mutatott az eredményjelző, amelyet a vendégek végül kicsit tudtak kozmetikázni. Összességében magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott a ZTE NKK, amely csoportja második helyén áll.

Rózsás Gábor: „Küzdőszellemben, hozzáállásban jelesre vizsgáztak csapatként játékosaim. Nagyon büszke vagyok rájuk. Újabb bravúrgyőzelmet gyűjtöttünk be, de nagyon sokat tettünk együtt ezért a héten. Ha a szezonban mutatott összteljesítményt lehet még tovább fokozni, akkor természetesen mi meg is fogjuk próbálni!”.

Zöld csoport

Kanizsai Vadmacskák SE – Tarr KSC Szekszárd II 76-59 (17-14, 21-12, 21-16, 17-17)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Németh S., Szecsődi.

KVSE: Németh L. 18, Rezsek 4, Kiss Szabó 19, Szilágyi L. 31, Kékesi. Csere: Bagonyi 2, Simon E. 2, Csordás, Scheiber, Simon A. Edző: Gábor Erzsébet.
Az elmúlt hetek hónapok alatt alap ötössé vált kezdőjével indíthatott a Vadmacskák női kosárlabda együttese az alapszakasz utolsó előtti körében, s a tabellán az elmúlt napok után úgyszintén előttük álló Szekszárd II természetesen nem engedte ellépni a hazaiakat. Nem úgy a második tíz perc során, amikor a lepattanózásban például végig jobb kanizsaiak átvették az eredmény irányítását- A dél-zalaiak ellenfele talán abban bízhatott, hogy a nagyszünet megtöri a hazaiak ritmusát, a KVSE azonban nem engedte meg magának ezt a luxust. Továbbra is jó taktikával és jó ütemben kosárlabdázott. Gábor Erzsébet tanítványai tekintélyes előnnyel készülhettek az utolsó etapra, s biztosan, immár rutinból le is hozták a mérkőzést, s szerezték meg a győztesnek járó két pontot, összességében pedig szezonbeli hatodik sikerüket. A Kanizsai Vadmacskák SE a Zöld csoport 7. helyén áll.
Jók: Szilágyi L., Kiss Szabó, Németh L.

Gábor Erzsébet: „Immár a hatodik győzelmünket arattuk, s eben nagyon sok munkánk van, úgy gondolom. Tette mindezt úgy a csapat, valamint összességében mindenki, hogy kimondottan fiatal a keretünk.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában