Idegenben léptek pályára

2024.03.05. 19:23

Fontos meccset nyert a ZTE NKK

Az osztály mindkét zalai csapatára idegenbeli fellépés várt legutóbb a női amatőr kosárlabda NB I-ben: a ZTE NKK győzött Győrben, a Vadmacskák viszont kikapott a fővárosban.

Varga Andor

A labdával Kékesi Kitti a Vadmacskák egy korábbi bajnokiján

Forrás: ZH-Archívum/Szakony Attila

Fehér csoport: 

Uni Győr SZESE– ZTE NKK 50-72 (14-27, 6-13, 14-14, 16-18)

Győr, Városi Egyetemi Csarnok, 100 néző. Jv.: Propszt, Fülöp. ZTE NKK: Óházy 9/3, Kovács G. 13/9, Szórád 4, Ács A. 13/3, Jurkó 13. Csere: Horváth Fru. 15, Kiss V. 3/3, Szakonyi-Nagy V., Kocsárdi R. 2, Sonkoly F., Csalló. Edző: Rózsás Gábor

Az első másodpercektől kezdve nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszott a ZTE. A vendégcsapatot ebben az időszakban agresszív védekezés mellett gyors és látványos támadójáték jellemezte. A zalaiak az 5. percben 15-4-re, majd 10 perccel később már 37-16-ra vezettek. Fordulás után alaposan viszszaesett a mérkőzés irama, de azért mindkét csapatnak akadtak fellángolásai. A hazaiak végig becsülettel küzdöttek, de az egerszegi lányok nem engedték ki a győzelmet a kezeik közül. Jó lepattanózásának és tetszetős csapatjátékának köszönhetően újabb fontos idegenbeli győzelmet gyűjtött be Győrben a ZTE NKK.

Rózsás Gábor: „Gratulálok a csapatomnak a megérdemelt győzelemhez! Nagyon kiegyenlített a mezőny, így minden siker nagyon értékes. Szeretném kiemelni, hogy csapatként 58 lepattanót és 25 gólpasszt hoztak össze a lányok, ez a két adat pontosan mutatja a sikerünk kulcsát.”

Fehér csoport: 

TFSE-MTK U23– Kanizsai Vadmacskák SE 70-63 (20-11, 15-13, 17-19, 18-20) 

Budapest, 50 néző. Jv.: Szőts, Horváth E. Vadmacskák: Németh L. 6, Rezsek 9/3, Kiss Szabó 15/3, Szilágyi L. 22, Kékesi 9. Csere: Scheiber 2, Simon E., Bagonyi, Csordás. Edző: Gábor Erzsébet.

A két csapat a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésen találkozott és a tabellán előkelőbb helyen tanyázó házigazdák voltak az összecsapás esélyesei. A kanizsaiak azonban már a találkozó elején sem voltak megilletődöttek, a TFSE-MTK utánpótlása az első negyed hajrájáig nem tudott ellépni tőlük. A második negyedben némileg visszafogták a ponttermelést a csapatok, a különbség viszont a lélektanilag fontos két számjegyű határán billegett. A KVSE nem adta könnyen a győzelmet a hazaiaknak, a zalai csapat 37-31-re, majd 50-43-ra is felzárkózott, a hajrában pedig volt még ennél jobb is a helyzet, amikor a TFSE előnye 67-63-ra olvadt. Ennél közelebb azonban már nem tudott férkőzni ellenfeléhez a Vadmacskák, a rutinosabb TFSE jobban bírta a végjátékot és megnyerte a találkozót. A vendégeket jó érzéssel töltheti el a tudat, hogy a második félidő mindkét negyedét sikerült megnyerniük.

A folytatás

Legközelebb mindkét zalai csapatra hazai mérkőzés vár. A Kanizsai Vadmacskák SE lép pályára előbb: csütörtökön (március 7.) 16 órás kezdéssel a Tarr KSC Szekszárd II-t fogadja a Cserháti SZKI csarnokában. A ZTE NKK szurkolóinak vasárnapig (március 10.) kell várniuk, hogy láthassák kedvenc csapatukat: az Ostoroscsarnokban 15 órakor kezdődik majd a tabellaszomszéd Ajka vendégjátéka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában