Női kosárlabda amatőr NB I.

2024.03.26. 19:30

A ZTE NKK bravúrt tartogatott a végére, jöhet a rájátszás

A női kosárlabda amatőr NB I. mindhárom csoportjában befejeződött az alapszakasz és eldőlt, miként folytatják a csapatok. A ZTE NKK az utolsó fordulóban bravúrgyőzelmet aratott az éllovas otthonában, ezzel a Fehér csoport második helyén végzett, a Zöld csoportban a Kanizsai Vadmacskák SE szoros meccsen vesztett és lett nyolcadik.

Kerkai Attila

Kovács Georgina (a labdával) és Jurkó Noémi is fontos szerepet kapott a listavezető legyőzésekor

Fotó: Pezzetta Umberto

Fehér csoport

Zsíros Akadémia Kőbánya - ZTE NKK 81-83 (18-19, 14-25, 22-13, 20-17, 7-9) - hosszabbítás után

Budapest, Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, 50 néző Jv.: Bátovszky, Kruk.
ZTE NKK: Óházy 9, Kovács 27/15, Szórád 7/3, Ács 7, Jurkó 17/6. Cserék: Horváth Fru. 16, Kocsárdi R. Edző: Rózsás Gábor.
A hazai pályán még veretlen listavezető otthonába látogatott a ZTE női csapata. A 2. helyezés biztos eléréséhez feltétlenül szüksége volt a lányoknak egy újabb bravúrgyőzelemre. Ennek megfelelően az elejétől magukhoz ragadták a kezdeményezést, sok hibával, de nagyon keményen dolgoztak. A 18. percben már 16 pont (28-44) volt a zalaiak előnye, majd fordulás után óriási rohamokat vezetett a Zsíros Akadémia. Megakadt az egerszegi gépezet, hullámzó volt a játék, felváltva vezettek a csapatok. Majd a ZTE gárdájának a 34. percben 56-68-nál volt ismét esélye lezárni a meccset, de másodszorra sem sikerült, ráadásul a rendes játékidő végén már nekik kellett hosszabbításra menteniük a mérkőzést. A ráadásban már nem remegtek meg többször a kezek, kemény munkával végül elérték az újabb sikert és két vállra fektették a fővárosiakat.

Rózsás Gábor: "Hullámzó összecsapás volt a mai, legalább háromszor le kellett volna zárnunk a mérkőzést végleg, de addig-addig szórakoztunk, míg végül szinte már az ellenfelünk kezében volt a győzelem és mi voltunk kilátástalan helyzetben. Nagyon keményen küzdött mindkét csapat. A sok-sok hiba és túlzott feszültség miatt nagy adag szerencse is kellett a mai győzelemhez, de a szezon összteljesítményét nézve úgy gondolom, nagyon megérdemelték a lányok, hogy a második helyen zárják az alapszakaszt.
A bajnokság a rájátszással folytatódik (1-16. helyezés), a ZTE NKK az elvileg legerősebb csoport, a Piros csoport 5. helyezettjével, a MAFC csapatával találkozik oda-visszavágó meccsen a továbbjutásért. Az első találkozót április 7-én Zalaegerszegen rendezik.

Zöld csoport

Szegedi KE – Kanizsai Vadmacskák SE 52-50 (12-16, 9-19, 14-14, 17-1)

Szeged, 50 néző. Jv.: Borgula, Csallóközi.
Vadmacskák: Németh L. 9, Rezsek 12/3, Kiss Szabó 10, Szilágyi L. 11, Kékesi 4. Csere: Simon E., Bagonyi 4, Simon-Riechel. Edző: Gábor Erzsébet.
A kanizsai kosárlabda-együttes az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában Szegedre utazott, ahol a tabellaszomszéd Szegedi KE volt az ellenfél. A nem sok pontot hozó meccsen a nagykanizsaiak annak ellenére, hogy a meccsen több alaphibát is elkövettek a játékban, kézben tudták tartani a mérkőzés menetét a harmadik negyed végéig. A záró felvonást 14 pontos előnnyel kezdte a Vadmacskák, de teljesítményük drasztikusan visszaesett, ami végül kétpontos vereségükhöz vezetett. Gábor Erzsébet tanítványai a Zöld csoport alapszakaszának nyolcadik helyén végeztek.
A kanizsaiak a 17-29. helyért zajló rájátszásban lesznek érdekeltek. Sorozatuk a Fehér csoport 7-10. helyezett együttesével folytatódik a KVSE számára, a Bajai NKK, az SZPA-HSE, valamint a DEAC együttesével szemben. A dél-zalai egyesülettől megtudtuk, a pontos párosítás és időbeosztás még nem ismert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában