A sport a közös nyelv

2024.02.24. 13:31

Keszthely polgármestere is beszállt a játékba

Fogyatékkal élő fiatalok mozogtak s játszottak együtt a polgármesteri hivatal és a Balaton Színház munkatársaival a magyar parasport napján Keszthelyen.

Péter B. Árpád

A sportos nap feladataiból, játékaiból Manninger Jenő polgármester is kivette a részét

Fotó: Belovári András

Ezt hét éve ünneplik Magyarországon február 22-én, s e dátum szimbolikus, hiszen 1970-ben ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja. Idén Konkoly Zsófia paralimpiai világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó volt a magyar parasport napjának nagykövet párosa.

Fotó: Belovári András

Keszthelyen ezúttal a Zöldmező Utcai Általános Iskola hagyományos programjába bekapcsolódtak a hivatal és a színház munkatársai, akik hatvan diákkal együtt vállalták, hogy ügyességi versenyekkel, mozgással s egymásra figyeléssel töltik a napot.

– Nagyon fontosnak tartom ezt a hagyományt, aminek célja az ünneplés mellett az is, hogy felhívjuk a figyelmet a testi vagy értelmi nehézségekkel, hátrányokkal küzdő embertársainkkal való együttérzésre és az ő segítésükre – fogalmazott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere, aki részt vállalt több kihívásban is. – A város büszke lehet erre az intézményre, amely számos gyermeknek kínál esélyt és lehetőséget, az egész térségből.

A Zöldmező Utcai Általános Iskola a kezdetektől fogva csatlakozik a magyar parasport napjához, amely segíti a társadalmi beilleszkedést, integrációt, mondta Krasznai Tamásné főigazgató, hozzátéve, külön büszkeség, hogy van egy paralimpikon tanulójuk: Olaj Tamás tavaly három érmet szerzett a máltai speciális olimpián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában