Egy siker elég lehet a felsőházba jutáshoz

2024.02.21. 14:16

A kanizsai női asztaliteniszezők a fővárosban zárják az Extraliga alapszakaszát

Budapesten, a BVSC termében rendezik meg a hétvégén a női asztalitenisz Extraliga őszi idényéből tavaszra áthozott három fordulót.

Varga Andor

Munkában a KSSE Tominjak-Vejnovic párosa a hazai rendezésű bajnoki hétvégén

Fotó: Szakony Attila

A mezőnyben ott van a Kanizsa Sörgyár SE is, mely a Pingpongozz Velünk SE, a Kiskunmajsa és a Kecskemét ellen zárja az alapszakaszt.

– A Kiskunmajsa a legjobb négybe igyekszik, reálisan ők túl nagy falatnak számítanak nekünk – latolgatta az esélyeket Jakabfi Imre, a kanizsai klub csapatvezetője. – Még akkor is így van ez, ha nemrég, a bajnokság hazai rendezésű fordulójában a mezőny egyik legerősebb csapata, a Győr ellen majdnem sikerült felborítanunk a papírformát. A soltvadkerti Pingpongozz Velünk és a Kecskemét ellen viszont reális esélyünk van a győzelemre. A tabellán jelenleg a hatodik helyen állunk, 13 ponttal. A Soltvadkert egy ponttal előz meg minket, de ők egy mérkőzéssel többet játszottak, míg a Kecskemét 11 ponttal kilencedik. Úgy számoljuk, hogy egy győzelemmel már az első hatban végezhetünk.

A tavaszi idényben a mezőnyt alsó- és felsőházra osztják majd. Előbbi hat a Final Fourba jutásért játszik, az alsóházban pedig a 7-12. helyek és a bennmaradás lesz a tét.

Jakabfi Imre hozzátette: a két rivális játékereje nagyon hasonló a sörgyári csapatéhoz, ráadásul a játékosok nagyon jól ismerik egymást, hiszen a Szerb Ligában is találkoznak. Döntő lesz az aktuális felállás és a pillanatnyi forma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában