Az első téli felkészülési mérkőzés következik

2024.01.11. 18:00

Pénteken Lendván játszik a ZTE FC

Első felkészülési mérkőzésére készül a ZTE FC labdarúgócsapata, amely Lendván lép pályára pénteken az NK Nafta ellen.

Kerkai Attila

Ubochioma Meshack (szemben) a ZTE FC egyik olyan labdarúgója, aki korábban kölcsönben játszott a lendvai együttesben. Neki nem lesz ismeretlen a pénteki helyszín

Fotó: Pezzetta Umberto

A Márton Gábor vezette ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata múlt szerdán kezdte meg téli felkészülését, és vasárnapi elutazása előtt még idehaza lejátssza első felkészülési mérkőzését a tervezett négyből. Pénteken Lendván, a szlovén II. liga listavezetője lesz a házgazda, de eredetileg úgy volt, hogy Egerszegen találkozik a két csapat. Amely szoros együttműködésben van, gyakorlatilag testvérkluboknak tekinthetők - de ez Zalaegerszegen és Lendván sem újdonság már. És az sem, hogy a lendvaiak szakmai munkáját Bozsik József irányítja, aki a ZTE kötelékébe is tartozik, vannak a határmenti városban egerszegi kölcsönjátékosok is. Az NK Naftától pedig a házi gólkirály-jelölt, Lun Boncina készül pillanatnyilag a ZTE FC-vel, aki az ősszel tíz gólig és öt gólpasszig jutott a szlovén II. osztályban.

A ZTE FC a pénteki (13.00) mérkőzést követően vasárnap Ciprusra utazik egyhetes edzőtáborba, ahol két találkozó vár rá, a ciprusi Paphos FC és a szerb Crvena Zvezda ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában