A keszthelyi olimpikon remekül lőtt a öntőben

2024.01.30. 09:00

Major Veronika sportpisztolyban bronzérmes a kairói vk-n

Major Veronika sportpisztolyban bronzérmet nyert hétfőn a sportlövők kairói világkupaversenyén.

Zaol.hu

Major Veronika remekelt a döntőben

Forrás: ZH

A keszthelyiek klasszis sportolója - aki pénteken légpisztolyban hatodik lett - a 25 méteres szám 30+30 lövéses alapversenyének első felében, az úgynevezett pontlövészetben nem remekelt, 286 kört ért el, a rapid szakaszt aztán parádésan, 297 körrel zárta, így 583 körrel a hatodik helyen jutott be a nyolcas döntőbe.
A fináléban a szakág legjobbjai küzdöttek meg egymással, Major mellett többek között a világbajnok német Doreen Vennekamp és a riói olimpiai bajnok görög Anna Korakaki is bekerült a legjobb nyolc közé.
A döntőben - melyben ötös sorozatokat kellett lőni és a 10,2 körösnél erősebb lövések értek pontot - Major Veronika nem kezdett igazán jól, 15 és 20 lövés után is a hatodik helyen állt, a folytatásban viszont alig hibázott és folyamatosan lépett előre. Végül 45 lövés után búcsúzott úgy, hogy 33 találatánál Vennekamp és Korakaki is csupán eggyel állt jobban. A versenyt a német pisztolyos nyerte meg.
 A szám másik magyarja, Fábián Sára Ráhel az alapversenyt 577 körrel zárta, amivel a 21. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában