Bővült a sportpaletta

2023.12.26. 09:30

Visszatért a Zsigmondy-technikumba a röplabda

Az idei tanévben új sportággal, a röplabdával bővült a nagykanizsai Zsigmondy-technikum sportpalettája. A sportág, mely évtizedekkel ezelőtt Kanizsa egyik kiemelkedő mozgásformája volt az általános iskolák testnevelés óráin is megjelenik, de vannak tanulók, akik csak most ismerkednek ezzel a sporttal.

Benedek Bálint

Beindult a röplabda élet a Zsigmondy-technikumban

Fotó: Zsigmondy-technikum

Az intézmény testnevelője, Kun Ádámné Poprádi Eszter ötlete nyomán szakkör keretében szeptembertől először heti 2 órában később már heti 2x2 órában érkeztek a fiatalok.

– A nagy érdeklődés miatt úgy döntöttem, hogy egy bajnokságon a tanulók megmérettethetik magukat még a várva várt diákolimpia előtt – mondta a testnevelő tanár. – A Zsigmondy röplabdabajnokság nemcsak a már röplabdázni járó gyerekeket, hanem a többi diákot, illetve osztályt is érdekelte. Hét csapat jelentkezett a röplabda bajnokságra, osztályok, és vegyes csapatok küzdöttek meg két délután. Izgalmas mérkőzéseket láthattunk.

Fotó: Zsigmondy-technikum

A bajnokcsapat januárban játszik egy mérkőzést a tanárok alkotta gárdával. Azoknak az együtteseknek sem kell bánkódniuk, akik nem nyertek most, mert a második félévben is lesz bajnokság, vagyis készülhetnek a visszavágóra.

Eredmények: 1. Urtási Incsömicő (12.a), 2. Bigyók (9.d, 9.f,  11.k, 10.b), 3. Bőrnyakúak (11.a), 4. 13 G.G. (13.g), 5. Zsigi Majmai (12.b, 9.d, 11.b, 9.b), 6. Endy King (9.a), 7. Elemérek (10.e).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában