Három meccsen két siker

2023.11.10. 10:00

Remekül kezdett a Kanizsa Sörgyár a női Extraligában

Hajdúhadházon kezdte meg a női asztalitenisz Extraliga új szezonját a Kanizsa Sörgyár SE. A zalai csapat célja a biztos bennmaradás, és két nagyon fontos lépést is sikerült megtenni ebbe az irányba.

Varga Andor

A Hajdúhadházon járt kanizsai csapat, balról Radmila Tominjak, Vejnovic Ivana, Végh Zsuzsanna és Orbán Flóra

Fotó: KSSE

Jakabfi Imre csapatvezető tájékoztatása szerint a bajnokságot idén is tornarendszerben bonyolítják, az alföldi város az első három fordulónak adott otthont. A mérkőzések menete némileg változott: a páros után a korábbi három helyett minden csapattag csak két egyéni találkozót játszik, s ennek következtében a meccsek nem végződhetnek döntetlennel. A KSSE kerete nem változott a tavalyihoz képest, az ellenfelek viszont erősödtek.

DEAC – Kanizsa Sörgyár SE 5:2

A kanizsai győztesek: Vejnovic, Tominjak.
A találkozót a debreceniek grúz válogatott játékosa, a rendkívül kellemetlen stílusban játszó Ana Nikoiani döntötte el, de nem sokon múlt, hogy a papírformának megfelelő kanizsai vereség nem lett egy kicsivel szorosabb.

Kanizsa Sörgyár SE–Ajka ASE 5:2

A kanizsai győztesek:  Tominjak 2, Vejnovic, Végh és a Tominjak-Vejnovic páros.
Az ellenfél többek közt az olasz válogatott Veronica Mosconival erősített a nyáron és esélyesebbnek számított a kezdés előtt, ám a kanizsaiak rácáfoltak az elméleti erőviszonyokra. A záró egyes előtt a KSSE már 5:1-re vezetett.

Statisztika UAK–Kanizsa Sörgyár SE 0:7

Kanizsai győztesek: Végh 2, Orbán 2, Vejnovic, Tominjak, Vejnovic-Tominjak.
A nagynevű ellenfél már nem ugyanaz, mint a közelmúltban volt, jelenleg a legjobb utánpótlás korú magyar játékosok pingpongoznak színeiben. A „Stat” a legfiatalabb játékosait vetette be ezúttal, akiket a zalaiak nagyon magabiztosan, szettveszteség nélkül győztek le.
- Nagyon jól kezdtük a szezont, minden játékosunknak volt olyan bravúros mérkőzése, amit hozzátett ehhez a remek eredményhez - értékelt Jakabfi Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában