Küzdősport

2023.11.25. 08:30

Két bajnoki címet szerzett a kanizsai harcos

A Magyar Tradicionális Kung fu és Wushu Szakszövetség Mosonmagyaróváron rendezte meg bajnoki döntőjét, melyen a tavaszi és az őszi fordulókban legjobbjai állhattak rajthoz.

Kühne László

Nagy Zeusz a Mosonmagyaróváron szerzett trófeákkkal

Forrás: ZH

A viadalon Nagy Zeusz, a Jeet Kune Do/Kali Nagykanizsa SE versenyzője qingda (light contact) küzdelemben, az ifjúsági fiúk 70 kg-os súlycsoportjában első helyezést érte el, valamint a wing chun fegyveres (kard) formagyakorlatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

– Zeusz évről évre fejlődik mindkét versenyszámában – fogalmazott edzője, Johanidesz Gábor. – Küzdelemben sokszor magasabb súlycsoportban, illetve egy korosztállyal feljebb kell teljesítenie, de így is szállítja az első helyeket. Wing chun-ban különösen nehéz dolga van, hiszen a riválisok többsége csak ebben a versenyágban indul és készül, miközben Zeusz több szövetség rendezvényein és komoly vizsgákon állt helyt külföldi mesterek előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában