A kanizsai futsalosok felzárkóztak az élmezőnyre

2023.11.30. 08:00

Fontos győzelem hazai pályán az NB II Nyugati csoportjában

A futsal NB II Nyugati csoportjának 10. fordulójában a szintén a felsőházba igyekvő Dunaújvárost győzte le idehaza a Nagykanizsai FC.

Kühne László

Fehér szerelésben a kanizsai Schuller Ferenc és Horváth Elemér a csapat egy korábbi bajnokiján.

Fotó: archív/Szakony Attila

Nagykanizsai Futsal Club–Dunaújváros Futsal 5-2 (1-0)

Kanizsa Aréna, 250 néző. Jv.: Vass I.
NFC: Szakmeiszter Á. - Kollár, Bolla, Schuller, Kovács Gy. Csere: Szőke R. (kapus), Dömötörfy, Bozsoki, Bagó Be., Béli M., Gyurcsányi, Horváth G. Játékos-edző: Gyurcsányi Zsolt.
Gólszerzők: Schuller (20.), Bolla (22.), Béli M. (28.), Szőke R. (39.), Bozsoki (40.), illetve Varga M. (21., 32.).

A forduló előtt a tabellán második vendégek némileg szűkebb kerettel érkeztek, a hazai csapatban viszont újra ott volt Bozsoki Imre. A találkozó elején taktikai csata zajlott, a csapatok sokáig csak helyzetekig jutottak, aztán a hazaiak mintaszerű akció végén vezetést szereztek.
A második játékrész már jóval eseménydúsabb lett, köszönhetően annak is, hogy mindkét edző tudott váratlant húzni. A Kanizsa vezetett 3-1-re, majd szépítésük után az újvárosiak nagy erőkkel támadtak a pontért, ám a hazaiak állták a sarat és két, lényegében üres kapus találattal eldöntötték a pontok sorsát.

Gyurcsányi Zsolt: „A nagy küzdelmet és izgalmakat hozó rangadón megérdemelten tartottuk itthon a három pontot és győzelmünkkel felzárkóztunk az élmezőny mögé.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában