Zalai döntő után egerszegi bajnok

2023.10.04. 18:45

Németh Brendon aranyérme szupernehézsúlyban

Zalai döntőt hozott a Nyíregyházán rendezett junior és ifjúsági ökölvívó országos bajnokságon a szupernehézsúlyúak csatája, amiből végül a zalaegerszegi Németh Brendon került ki győztesen, míg a nagykanizsai Kovács Bence lett az ezüstérmes.

Kerkai Attila

A nyíregyházi országos bajnokságon közel háromszáz versenyző mérlegelt, köztük zalai bunyósok. A Zalaegerszegi Box Klub tagja, Németh Brendon a +92 kg-osoknál az első mérkőzését döntő fölénnyel nyerte, majd a második összecsapását pontozással. Így jutott a döntőbe, ahol zalai ellenfél várt rá, hiszen a Kanizsa Box Klub tagja, Kovács Bence szintén jó sorozattal jutott a fináléba. Az aranycsatában aztán végül pontozással Németh Brendon diadalmaskodott és szerezte meg a bajnoki címet, míg Kovács Bence ezüstérmes lett.

Németh Brendon a dobogó tetején, előtte edzője, Füzesi József.  Balról a kanizsai Kovács Bence, aki ezüstérmes lett 
Forrás: ZH

A bajnok edzője, Füzesi József elmondta, hogy tanítványa négy éve bunyózik, és korábban szerzett már utánpótlás bajnoki címet. A szakember szerint Németh Brendon sokra viheti, ha kitartóan edzenek a későbbiekben is együtt. Füzesi József munkáját Borhidi Gábor is segítette, aki főleg az erőnléti edzésekkel segítette Németh Brendon felkészülését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában