Újra a bajnoki cím a sörgyári cél

2023.10.19. 18:00

Győzelmekkel kezdték az új szezont a férfi asztalitenisz NB II-ben

Két győzelemmel kezdte az új szezont a férfi asztalitenisz NB II Délnyugati csoportjában a címvédő Kanizsa Sörgyár SE.

Varga Andor

Bihercz Tamás, Nagy Emil, Berdár Norbert, Kahotek Kristóf, Halász Lajos és Zborai Gyula

Fotó: KSSE

A zalaiak az elmúlt szezonban az aranyérem mellé a feljutás jogát is megszerezték, ám a klub az NB I-es szereplést nem tudta vállalni, így maradt a harmadik vonal, ahol újra az első hely a kanizsai cél. A keretük Jakabfi Imre csapatvezető elmondása szerint alig változott, de két visszatérő játékossal inkább talán erősödött. Berdár Norbert, Bihercz Tamás, Zborai Gyula és Halász Lajos mellett a lányok közül mostantól Gvozdenovic Katarina erősíti az együttest a rangadókon, s újra a KSSE kötelékébe tartozik Kahotek Kristóf, valamint Nagy Emil.

- A bajnokság megnyerése, de még a dobogóra kerülés sem egyszerű feladat, de nem lehet más célunk, mint az aranyérem – mondta Jakabfi Imre. – Pécsi, székesfehérvári, beremendi és dunaújvárosi riválisaink a legerősebbek, a későbbi sikeres szereplés miatt is fontos volt, hogy jó rajt.

Kezdésként a sörgyáriak két olyan csapattal találkoztak, amelyek célja a biztos bennmaradás. A Kanizsa mindkét mérkőzésen hozta a kötelező győzelmet, ám Jakabfi Imre kiemelte: a következő fordulók rangadóin sokkal jobb játék kell a sikeres szerepléshez.

Kanizsa Sörgyár SE I.–Bonyhád Vasas AC I. 15:3

A kanizsai győztesek: Bihercz 4, Berdár 3, Nagy E. 3, Zborai 3, Kahotek és a Berdár-Bihercz páros.

Dombóvári Asztalitenisz Club–Kanizsa Sörgyár I. 7:11

Gy.: Berdár 4, Kahotek 3, Nagy E. 2, Halász és Berdár-Kahotek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában