A legjobbaktól tanultak a ZKSE ifjú kerékpárosai

2023.10.24. 09:47

A nemzetközi szövetség Svájcban rendezett cyclocross edzőtábort tehetséges versenyzőknek

Svájci edzőtáborban töltött egy hetet a közelmúltban a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE két fiatalja: Bruchner Regina és Endrédi Máté nemzetközi társaságban készült az éppen elkezdődött cyclocross szezonra.

Varga Andor

Endrédi Máté és Bruchner Regina Svájcban.

Fotó: Bruchner Tamás

A sportág nemzetközi szövetsége, az UCI szervezte a programot, melyen 21 ifjú versenyző vett részt a világ minden tájáról. Hagyományos rendezvényről van szó, melyre a két zalai kerékpáros elmondása szerint első körben jelentkezni kell, majd a szervezők az adott nemzeti szövetség ajánlása, valamint az eddigi eredmények alapján választják ki a szerencséseket. És ez nem csak egy szófordulat, a táborozók valóban szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen remek körülmények közt, a nemzetközi élvonalhoz tartozó edzőktől tanulhatnak.

- Újdonságot nem láttam, amit eddig a felkészülésemben ne alkalmaztam volna, de az biztos, hogy mindent legalább eggyel magasabb szinten csináltunk - fogalmazott Bruchner Regina.

- Nagyon jó volt, hogy semmire nem kellett figyelnünk, ebben a pár napban csak a kerékpározás létezett - tette hozzá Endrédi Máté. - Volt edzésünk reggel és délután is, melyeknek szinte minden percét nyeregben töltöttük. A francia határ közelében fekvő Aigle településen volt a tábor, ahol kerékpáros központ működik, többek közt remek cyclocross pályákkal. Ezeken gyakoroltunk rogyásig.

Mindennek pedig már rövid távon is volt eredménye: a tábor zárásaként ugyanis a résztvevők indulhattak a svájci cyclocross kupa helyben megrendezett viadalán, ahol Regina 2., Máté pedig 3. helyen végzett, s ráadásul a legjobbak közt, a női, illetve férfi elit mezőnyben.

- Szerencsénk is volt: a táborban láttunk olyan versenyzőket, akik nálunk előrébb tartanak, de közülük többen nem várták meg a versenyt - vélekedett Endrédi Máté. - Ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy ez az egy hét meglátszik majd az eredményeimen. Mondjuk nem lesz egyszerű dolgom, hiszen most kerültem fel az U23-as korosztályba, ahol így egyelőre majdnem mindenki idősebb és erősebb lesz nálam.

Regina tette hozzá: elméleti kérdésekre is jutott idő az UCI-táborban. Előadás keretében ecsetelték nekik például a dopping veszélyeit, illetve volt szó a közösségi média használatáról is. Itt mondjuk nem a veszélyeken volt a hangsúly, hanem például azon, hogy egy-egy poszttal hol és hogyan lehet érhető el a legtöbb kattintás. Ennek hatását majd a zalai kerékpárosok social media-aktivitásában láthatjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában