Győzelem és vereség a szezonnyitón

2023.09.14. 16:30

A hét végén a kanizsai kézilabdázók idehaza is bemutatkoznak

A férfi kézilabda NB II. E-csoportjának első fordulójában rögtön győzelemmel kezdett a Nagykanizsa együttese, míg a női harmadik vonalban a Tungsram SE Nagykanizsa Balatonbogláron szenvedett vereséget.

Kühne László

Csordás Marcell (képünkön) mellett Kovacsics Ferenc is 9 gólt lőtt a bajnoki nyitányon

Fotó: Szakony Attila

Férfi kézilabda NB II., E-csoport

Nagyatádi RKC – Nagykanizsa 24-33 (16-12)
Nagyatád, 100 néző. Jv.: Snóbli Gy., Snóbli B.
Nagykanizsa: Oláh – Sass 1, Kovacsics 9/3, Füstös 6, Balogh P. 1, Bognár, Csordás 9. Csere: Kovács A. (kapus), Péter B. 3, Hári 3, Vadász 1. Edző: Csalló Ádám.
Jók: Csordás, Kovacsics.

Nem akármilyen fordulatot produkált a Nagykanizsa férfi kézilabdaegyüttese, hiszen az atádiak a kezdeti lendület után 14-9-re is elléptek a dél-zalaiaktól az első harminc perc hajrájában. A második félidő 9. percében érte utol Csalló Ádám legénysége a Rinyamenti KC-t, méghozzá jóval koncentráltabb játékkal, s rögtön azzal a tempóval szerezték további góljaikat. Ezzel végül biztos sikert könyvelhettek el az idénynyitójukon, s így várhatják szombaton a Kanizsa Arénában 16 órától a NEKA U21-es legénységét.

Női kézilabda NB II., E-csoport

NEKA U21 – Tungsram SE Nagykanizsa 34-16 (19-8)
Balatonboglár, 80 néző. Jv.: Kertész, Miháldinecz.
Tungsram SE: Dudora - Szmodics V., Andor 3, Balogh B. 2, Csivre V. 1, Kovács B., Ács 2. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Horváth A. 3, Szmerk 1, Török 1, Burghardt V. 3. Edző: Surman István.
Jók: Andor, Burghardt.

Csivre Viktória góljával még a Tungsram SE szerezte meg a vezetést a találkozón, ugyanakkor a hazaiak a mérkőzés 11. percétől vették át a meccs menetének irányítását. Onnantól lényegében nem volt kérdéses az összecsapás kimenetele. A nagykanizsai csapatnál úgy tekinthetnek a boglári találkozóra, mely alapján immár bajnoki mérkőzés keretei között is lemérhették, mire kell a dél-zalaiaknak a továbbiakban jobban koncentrálniuk. Tették mindezt egy igencsak erős ellenféllel szemben, javításra pedig vasárnap nyílhat alkalom a Tungsram-sportcsarnokban, amikor is Kovács Boglárkáék a DKKA U21-et látják vendégül.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában