Fekete Ágoston közben a világbajnokságra is készülhet

2023.08.11. 18:30

Tájkerékpárosok bajnoki címei és érmei

Márkó térségében rendezték meg a tájkerékpár (tájékozódási kerékpár) idei középtávú és pontbegyűjtő országos bajnokságot, melyeken összetettben a Pannon MTBO Kupa helyezéseiért zajlott.

Kerkai Attila

A bajnoki címeket és érmeket szerző TRIÓ Egerszeg ZTC tagjai

Forrás: ZH

A TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói  nagyon eredményesen szerepeltek, több elsőség is köthető a nevükhöz.
Természetesen a tájékozódási futás egyik szakágáról van szó, ha a tájkerékpár kifejezést halljuk. Aránylag lapos, sűrű úthálózattal fedett terepen a tájfutáshoz hasonló tájékozódási feladatot kell teljesíteni kerékpárral, úgy, hogy csak az utakon lehet haladni.
Ezúttal több mint 100 fő állt rajthoz, köztük a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói is. A két bajnoki futam jól teljesítettek a ZTC-sek, hiszen összesen kilenc bajnoki érmet gyűjtöttek. Az egész versenyen kiemelkedő teljesítmény nyújtott a tájkerékpár világbajnokságra készülő Fekete Ágoston, aki mindkét futamon magabiztos győzelmet aratott a férfi elit kategóriában. Nagyszerű versenyzéssel szintén két bajnoki aranyérmet gyűjtött Véber Dominik, aki a 14 évesek korosztályában idén már a harmadik győzelmének örülhetett.
A TRIÓ Egerszeg ZTC sportolóinak eredményei. Középtávú ob pontszerzők. F14: 1. Véber Dominik, 4. Trellák András, 6. Somogyi Balázs. F18: 1. Sárecz Bence. F21E: 1. Fekete Ágoston. F50: 5. Fehér Ferenc. N14: 5. Horváth Regina. N40: 3. Pap Viktória.
A pontbegyűjtő ob pontszerzőői. F14: 1. Véber Dominik, 3. Trellák András. F18: 4. Sárecz Bence. F21E: 1. Fekete Ágoston. F50: 3. Fehér Ferenc. N40: 3. Pap Viktória.
A Pannon MTBO összetett versenyében, az F21 B kategóriában a második helyen végzett Véber Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában