Lesznek egészen pikánsnak tűnő összecsapások is

2023.08.11. 14:30

Rangadókkal indul a bajnoki szezon az I. osztályban

Rajtol a Zala vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályának küzdelemsorozata, és a 2023/2024. évi pontvadászat a korábbiaknál is kiegyenlítettebbnek tűnik. Mindjárt a nyitó fordulóban rangadónak is beillő találkozók következnek.

Kerkai Attila

A Csesztreg (zöldben) támad a hétközi MK-találkozón. Szombaton az egyik riválisát fogadja

Fotó: Pezzetta Umberto

Kezdjük a bajnoki cím védőjével, a Semjénházával, amely a nyitófordulóban (vasárnap, 18.00) a Gyenesdiást fogadja. Semjénházán új edző ül a kispadon, hiszen az együttest a bajnoki címig vezető Kovács Imre három év után távozott, helyét játékos-edzőként a rutinos középpályás, Kovács György vette át. Ebben a párosításban nagy meglepetés lenne, ha nem a Semjénháza nyerne, de persze a nyitó forduló kiszámíthatatlansága mindig benne van a pakliban.
Ahol viszont már nem ennyire egyértelműek az erőviszonyok, az a Csesztreg-Technoroll Teskánd találkozó. Ezt a mérkőzést szombaton (18.00) rendezik, és a legutóbbi ezüstérmes az NB III-ból visszatérő csapatot fogadja. Noha a Teskánd kerete csaknem kicserélődött, de igazolásai révén nagyon erős csapatnak számíthat a bajnokságban, a Csesztreg pedig a bajnoki címre szintén az egyik esélyes csapat. Ugyancsak szombaton rendezik a Zalalövő-Tarr Andráshida találkozót, ez is érdekes párharc lehet.

A sorozata újonca, a Deák-Gizmó Murakeresztúr vasárnap (18.00) a megfiatalított Lenti TE-t látja vendégül. Itt az a kérdés, hogy a második vonalból fellépő murakeresztúriak miként debütálnak a magasabb osztályban, amely számukra most mindenképpen új közeg lesz. A vasárnapi Hévíz-Szepetnek párharcban is benne van a „többesélyes” jelző. Pikánsnak ígérkezik a vasárnapi Magnetic-Andráshida-Zalaszentgrót  összecsapás, hiszen a nyáron az ATE-ből nem kevesebb, mint nyolc játékos igazolt Szentgrótra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában