Vegyesen versenyeztek

2023.07.10. 14:55

Cserszegtomaji siker a zalai asztalitenisz Top-12-n

A sportág zalai szövetsége a nagykanizsai Bolyai általános iskolában rendezte meg az idei egyéni Top-12-es vármegyei bajnokságot.

Varga Andor

A két kategória legjobb négy-négy helyezettjének csoportképe.

Fotó: Jakabfi Imre

A viadalon a megyei bajnokságokban szereplő játékosok vehettek részt, meghívásos alapon – tudtuk meg Jakabfi Imrétől, a megyei szövetség elnökétől. A nők és a férfiak ezúttal vegyesen versenyeztek, a szervezők pedig kialakítottak A-, illetve B-jelű mezőnyt is: előbbibe a legjobb tizenkét játékos, utóbbiba pedig 13-24. meghívottak kerültek.

A küzdelem mindkét esetben két hatos csoportban kezdődött, ahol körmérkőzéssel döntötték el a helyezéseket. Aztán a csoportok első két helyezettje keresztjátékkal csapott össze az elődöntőben, míg a többiek az 5-12. helyezésekért folytatták.

Az A-jelű mezőnyben Orbán Flóra (Kanizsa Sörgyár SE), illetve Szabó Krisztián (EVO ASE Zalaegerszeg) nyerte meg a két csoportot, az elődöntőben azonban mindketten kikaptak, Kovács Tibortól, illetve László Attilától. Utóbbiak cserszegtomaji versenyzők, akik Jakabfi Imre elmondása szerint meglepetésre, de teljesen megérdemelten jutottak be a döntőbe, a győzelmet pedig közülük végül előbbi szerezte meg. A B-mezőny versenye a sörgyáriak nagy fölényével ért véget.

Végeredmény. A-mezőny: 1. Kovács Tibor, 2. László Attila, 3. Szabó Krisztián, 4. Orbán Flóra, 5. Szarka Sándor (Kanizsa Sörgyár SE), 6. Barabás Miklós (EVO ASE Zalaegerszeg). B-mezőny: 1. Köteles Attila, 2. Balogh Imre, 3. Kele Virág, 4. Muczárt Dorka, 5. Varga Dominik (mind Kanizsa Sörgyár SE), 6. Benczik Flóra (Hévíz SK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában