Másfél milliárdos forrás

2023.07.27. 15:30

A tao-pénzből az utánpótlás mellett fejlesztésekre is jutott Hévízen

Az elmúlt tíz évben összesen 1 milliárd 116 millió forint társaságiadó-felajánlás (tao) érkezett a Hévíz SK-hoz, amit az önkormányzat 345 millió forint önerővel egészített ki.

Péter B. Árpád

Számos fejlesztés történt a klubszékház épületében és a centerpályán is. A bejáráson (b-j) Szabó Imre, Papp Gábor és Damina László

Fotó: Péter B. Árpád

Ebből a mintegy 1,5 milliárd forintból – a szabályoknak megfelelően – három szakosztály, a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda utánpótláscsapatainak működését finanszírozták, illetve az összeg mintegy felét különféle fejlesztésekre fordították. Erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Papp Gábor polgármester, Szabó Imre, a HSK elnöke és Damina László, a labdarúgó szakosztály vezetője.

E forrásból épült például a nagy és a kis műfüves pálya, illetve fedték be sátorral az utóbbit. Ugyancsak a tao-ból szélesítették a labdarúgó játékteret, több ütemben korszerűsítették az öltözőt, lecserélve például a kazánt és az ablakokat, s megújult székház feletti, korábban már balesetveszélyes híd, valamint a kerítés is, továbbá új labdafogóháló és kerítés került a centerpálya köré.

Ma már korszerű eszközök segítik a rehabilitációt, illetve az edzésmunkát is. Képünkön (b-j) Damina László, Papp Gábor és Szabó Imre

Mindemellett három kisbuszt, illetve pályakarbantartó gépeket és traktorokat is vásárolt a Hévíz SK, amely a társaságiadó-támogatásból 925 millió forintot a labdarúgó, 486 milliót a kézilabda, 50 milliót pedig a kosárlabda szakosztályra fordított.

E forrás nélkül nagyon nehéz, sőt: szinte lehetetlen lett volna a klub működése, amelyben 350 fiatal bontogatja szárnyait, nemcsak a csapatsportágakban mélyülve el, hanem hangsúlyosan: az életre készülve, emelte ki Damina László.

Ma már korszerű eszközök segítik a rehabilitációt, illetve az edzésmunkát is. Képünkön (b-j) Szabó Imre, Papp Gábor és Damina László
Fotó: Péter B. Árpád

A fejlesztéseket bemutató bejárás alkalmával Papp Gábor leszögezte, a támogató vállalkozások és az önkormányzat, valamint a klub lelkes, elkötelezett vezetőinek és munkatársainak összefogásával jelentős fejlődést hozott az elmúlt évtized, amelynek egyik eredménye, hogy a Hévízen nevelkedő fiatalok közül egyre többen eljutnak magasabb osztályokba, sőt, akár külföldi klubokba is.

Szabó Imre hozzátette, mindezt szigorú gazdálkodással, illetve a szakosztályokban folyó magas színvonalú, áldozatos munkával érték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában