Vívás

2023.06.16. 15:00

Ismét a nyolc közé jutottak az NTE 1866 kardozói az országos bajnokságon

A gyermek korosztályú vívók országos bajnokságát Újpesten, a serdülők hasonló seregszemléjét pedig Gödöllőn rendezték meg a közelmúltban, s mindkét viadalon született szép nagykanizsai eredmény.

Varga Andor

Ferencz Nóra Anna

Forrás: NTE 1866

Az NTE 1866 vívóinak az elmúlt években nem sikerült a nyolcas döntőbe kerülniük ezeken a versenyeken, most viszont mindkét korosztályban elérték ezt. Gyermek leány kard egyéniben Ferencz Nóra Anna veretlen csoportkör után jutott a táblára, ahol a negyeddöntőben a Vasas későbbi győztes versenyzője állította meg. Nóra ezzel az 5. helyen zárt, aminek az értékét növeli, hogy még jövőre is ebben a korosztályban vív majd.
Serdülő kard egyéniben Bander László nehéznek ígérkező csoportból lépett tovább ugyancsak veretlenül, majd a négy közé jutásért rendezett párharcban az UTE nagyon jó napot kifogott és végül a második helyen végzett versenyzője jobbnak bizonyult nála. A kanizsai kardozó végül a 7. helyet szerezte meg az ob-n.

A szezon végi országos korosztályos ranglistán Ferencz Nóra Anna a 6., Bander László pedig a 8. helyen áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában