Asztalitenisz

2023.06.30. 08:00

Az Extraliga tagja maradt a Kanizsa Sörgyár SE együttese

Az utolsó két mérkőzését is megnyerte az alsóházi rájátszásban a Kanizsa Sörgyár SE női asztalitenisz-csapata, így biztosította bennmaradását az Extraligában. A befejező fordulókat a fővárosi Ormai-csarnokban rendezték.

Benedek Bálint

A kanizsaiak biztosították helyüket a következő idényre is az Extraligában. Balról: Radmila Tominjak, Vejnovic Ivana és Orbán Flóra

Forrás: ZH

A biztos részvételhez győzelmekre volt szüksége a sörgyáriaknak a Pécs és a Szeged csapatai ellen. A körbeverések miatt egy döntetlen is megpecsételte volna a sorsukat. 

Kanizsa Sörgyár SE I. - Asztalitenisz SK Szeged 6:2 
Győztek: Vejnovic 3, Tominjak 2, Vejnovic-Tominjak. Csapatvezető: Jakabfi Imre.

A kanizsai csapat számított esélyesnek, de a szegedi fiatalok sokat fejlődtek, oda kellett figyelni a meccsre, nem lehetett félvállról venni. Vejnovic és Tominjak veretlen maradt, még szettet sem veszítettek. Orbánnak is „illett” volna legalább egy meccset nyernie, de ez most elmaradt. 

PTE PEAC Kalo-Méh - Kanizsa Sörgyár SE I. 3:6 
Győztek: Vejnovic 3, Tominjak 3. Csapatvezető: Jakabfi Imre. 

A Pécs nehezebb ellenfélnek számított, mint a Szeged. Ezen a mérkőzésen mindenkitől nagy koncentrációra volt szükség. Ugyan a párost elveszítették, Vejnovic és Tominjak egyéniben már nem hibázott. Egyikük sem remegett meg, magabiztosan hozták minden meccsüket. Orbánnak ezúttal esélye sem volt bizonyítani. 

Jakabfi Imre: „Az alsóházban a második helyet szereztük meg, a Soltvadkert lett az első. Megelőztük sorrendben az Ajka, a Nyíregyháza, a Békés, a Pécs és a Szeged csapatait. A tavaszi két alkalommal remekül játszott a csapat, hat meccsünkből ötöt megnyertünk. A kilencedik hellyel maximálisan elégedettek lehetünk, a 2023/2024. bajnoki idényben 12 csapat indulhat a női Extraligában.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában