szombaton rajtol az U19-es férfi kosárlabda-válogatottak világbajnoksága

2023.06.24. 10:00

A ZTE KK két játékosával kezdődik szombaton az U19-es férfi kosárlabda-vb

Debrecenben szombaton rajtol az U19-es férfi kosárlabda-válogatottak világbajnoksága. A magyar csapat egy egerszegi játékossal kezdte, de kettővel fejezte a közvetlen felkészülést a tornára.

Varga Andor

Fotó: hunbasket.hu

A változás oka, hogy a Zalakermia-ZTE KK élvonalbeli együttese menet közben leigazolta Sopronból a 191 centiméter magas Csátaljay Pétert – adta hírül a kék-fehérek honlapja. A center Csuti Kornél mellett így a 18 éves, már a Sopron KC felnőtt csapatában is bemutatkozott fiatalember lett a korosztályos válogatott 12 fős vb-keretének „másik” egerszegi tagja.

– A soproni utánpótlásban nevelkedtem, s főleg kettes pozícióban érzem otthonosan magam – mondta Csátaljay Péter kétéves szerződésének aláírása után a honlapnak. – További fejlődésem szempontjából zalaegerszeget láttam a legjobb opciónak, illetve a környezet is nagyon szimpatikus. Nem beszélve a szukolókról, az általuk teremtett hangulatot ellenfélként már volt alkalmam megtapasztalni.

Szépen alakul tehát a ZTE KK következő kerete: korábban hosszabbított Keller Iván és Németh Ákos, őket csütörtökön Danilo Ostojic és Simó Bence követte, majd a klub – Polster Attila távozás mellett – bejelentette első nyári igazolását, Delano Spencert.

Az U19-es vb-ről szólva: a magyar csapat a rendező jogán, a tisztes helytállás reményében és a tapasztalatszerzés céljával vesz részt a tornán. Váradi Kornél szövetségi kapitány az MTI-nek úgy értékelt, hogy a gárda inkább a korosztály B-divíziójához tartozik. A mieink a csoportban szombaton a Koreai Köztársaság, holnap Argentína, jövő kedden pedig Törökország ellen játszanak, valamennyi összecsapás 17.30 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában