Sporttörténelmet írnának

2023.05.02. 19:45

Bravúrokkal jutott a döntőbe a Budafok

A 2022-2023. évi MOL Magyar Kupa fináléjának másik résztvevője a Budafoki MTE együttes. A másodosztályú együttes jelenleg a 10. helyen áll a bajnokságban, de nem úgy indult ez a mostani szezon a Promontor utcaiaknak, hogy kupadöntőt vívjanak, és mostanra nyugodtak lehetnek már a bent maradás szempontjából is.

Kerkai Attila

A BMTE csapata, amely győzelemmel hangolt a szerda esti fináléra, hiszen szombaton legyőzte a Haladást

Fotó: NS

Szeptemberben az utolsó helyen állt a BMTE, amikor Mátyus János vette át a csapat irányítását. A vezetőedző érkezésével aztán kezdett "kiegyenesedni" a csapat, az őszt ugyan még a veszélyes zónában zárta, de tavasszal szépen elkezdte a pontgyűjtést.

E mellett a Magyar Kupa "ízére" is kezdett ráérezni. A Bölcske, a Szeged-Csanád GA, az Iváncsa kiejtése után egyre nagyobb falatok következtek. Mátyus János együttese előbb az élvonalbeli Kisvárdát győzte le 2-0-ra, majd az elődöntőben a szintén NB I.-es Vasast verte 3-0-ra. Ez volt az az emlékezetes találkozó, amin Beke Péter mesterhármast szerzett. A ZTE FC-ben a 2021-2022-es szezon első felét töltő támadó valamennyi kupatalálkozójukon betalált, így a sorozatban jelenleg már 6 gólos.

A Budafoki MTE ugyanúgy sporttörténelmi tettre készül, mint a ZTE FC, hiszen a kupadöntő számukra is ugyanazt jelenti: egy hatalmas lehetőséget.
Szerda estére kiderül, ki hagyja kihasználatlanul a lehetőséget...

 

Címkék#zte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában