Elérte célját, de nem lassít a Nagykanizsa

2023.05.06. 16:08

A ZTE II. és a Teskánd is szoros vereséget szenvedett a labdarúgó NB III. 36. fordulójában

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a 36. fordulót rendezték meg a hétvégén.

Varga Andor

Kékben a nagykanizsai Szanyi Krisztián a múlt heti, Fehérvár II. elleni hazai bajnokin

Fotó: Szakony Attila

KÖRKÉP
ZTE FC II.–III. Ker. TVE 0-1 (0-1)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Horváth P.
ZTE II.: Németh E. – Jóna, Sebestyén, Dóczi, Király, Bedővári, Tullner, Bedő R. (Mulasics,62.), Csóka, Kryvotsiuk, Kámi (Dobos, 69.).

Edző: Koller Zoltán.
Gólszerző: Erdei (18.).

Eleve a tabellán tíz hellyel előrébb jegyzett fővárosi együttes volt a találkozó esélyesének tekinthető, a házigazda dolgát pedig tovább nehezítette, hogy betegségek, illetve középiskolai ballagások miatt ezúttal több kerettag nem állt a szakvezetés rendelkezésére. Ezek után a vendégek viszonylag gyors góllal adták meg a mérkőzés alaphangját, melyen egyébként nyílt küzdelmet vívott a két csapat. Mindkét oldalon akadtak nagy gólszerzési lehetőségek, ám ezeket a játékosok elrontották, így pedig a Kerület elvitte a 3 pontot Zalából. Ez már a negyedik meccs volt tavasszal, amit a ZTE II. 1-0-ra vesztett el.

Koller Zoltán: Kis szerencsével egy pontot szerezhettünk volna, de a hozzáállás miatt nem érheti kritika a csapatot. A fiúk mindent a pályára raktak, amire a jelenlegi helyzetben képesek vagyunk.

Komárom VSE–FC Nagykanizsa 0-3 (0-2)

Komárom, 200 néző. Jv.: Leél-Őssy.

FCN: Borsi – Kovalovzki, Szanyi, Bence, Varga D.– Godzsajev (Józsa, 85.) – János (Sági, 78.), Szökrönyos D. (Béli, 78.) – Szilágyi, Kondor (Török, 85.), Lőrincz (Kószás, 57.).

Edző: Gombos Zsolt.
G.: Lőrincz ( 27.), Szilágyi (36.), Szökrönyös D. (77.).

Felszabadult játékra készülhetett mindkét csapat, hiszen a hazaiakat nem fenyegeti a kiesés, a Kanizsa pedig már sem előre, sem hátra nem mozdulhat el a harmadik helyről. A helyenként parázs hangulatú első félidőben a vendégek két szép gólt szereztek, a Komárom nagy pillanata egy büntetőgyanús szituáció volt. Fordulás után sokkal békésebb mederbe került a találkozó, melyet a zalaiak teljes mértékben kézben tartottak, majd Szökrönyös nagy góljával végleg el is döntöttek. A nap legfontosabb hozadéka az újabb három pont, illetve Lőrincz Bence 28. bajnoki találata volt.

Gombos Zsolt: Elértük a célunkat, de örülök, hogy így is mindenki megtalálta a mérkőzésre a maga motivációját. A második félidő elején volt 15 nehéz percünk, de kiegyenesedtünk és a végén 5-6 gólt is szerezhettünk volna.

Bicskei TC–Technoroll-Teskánd KSE 2-0 (1-0)
Bicske, 200 néző. Jv.: Práth.

Teskánd: Pergel D. – Kiss P. (Horváth J., 63.), Szinay, Nagy R., Gyarmati, Szabó M. (Lórántfy, 80.), Kiss Á., Vert, Bekő B., Kovács Z., Fábián (Sip
46.).

Edző: Pergel Attila.
G.: Marsa (33.), Sóron (92.).
A középmezőny elejéhez tartozó hazaiak ellen bő fél órán át őrizte meg kapuját a góltól a Teskánd, mely azonban hátrányba kerülve sem roppant meg. A vendégek beleálltak a meccsbe és fordulás után megtettek mindent az egyenlítésért. A zalai csapatnak volt ziccere, a házigazda a hosszabbításban egy kontratámadás végén tudta eldönteni az összecsapást.

Pergel Attila: Minden elismerést megérdemel a csapat a ma mutatott hősies küzdelemért. Kis szerencsével pontot szerezhettünk volna.

További eredmények:

Fehérvár II.–Veszprém 1-2, Kaposvár–Puskás II. 2-2, Gyirmót II.–ETO Akadémia 4-2, Budaörs–Csorna 5-2, Tatabánya–Zsámbék 2-0, Balatonfüred–Kelen 1-0. Lapzárta után: Mór–Érd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában