Több, mint 100 fiatal nevezett

2023.04.01. 14:27

Megnyerte a csapatversenyt a Zrínyi együttese

Az Ajkán megrendezett fekvenyomó diákolimpia területi döntőjén a megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata is ott volt, sőt, a Zrínyi együttese az összetett csapatversenyt is megnyerte.

Kerkai Attila

A Zrínyi-gimnázium győztes csapata és persze a "főszereplő" fekvenyomó pad, rajta a súlyokkal Fotó: ZH

A Dunántól területéről több, mint száz fiatal nevezett az ajkai viadalra, ahonnan az országos döntőre lehetett kvalifikálni. Három helyen zajlottak az országban területi döntők, és valamennyi súlycsoportból a három terület legjobb nyolc eredményét elérő diákot hívják meg a május elején sorra kerülő békéscsabai diákolimpiai döntőre. Általában az egyes területek súlycsoportjainak győztesei ott lehetnek az országos döntőn, de akár a további helyezettek is.

A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium fiataljai remekül szerepeltek az ajkai erőpróbán, ketten közülük dobogóra állhattak kategóriájuk küzdelmét követően és további jó helyezéseket is elértek a zrínyisek. A VI. korcsoportos csapatversenyt pedig megnyerte a Zrínyi együttese.

Eredményeik. VI. korcsoport. 74 kg-os súlycsoport: 5. Lukács Róbert 85 kg, 6. Horváth Benedek 67.5 kg. 83 kg-os súlycsoport: 5. Wrana Gergő 105 kg. 93 kg-os súlycsoport: 5. Papp Máté 95 kg. 105 kg-os súlycsoport: 3. Hosszú Noel Zsolt 105 kg. 120 kg-os súlycsoport: 1. Rosta Máté 100 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában