Középpontban az egerszegi szenior súlyemelők

2023.04.29. 14:30

Két arany és egy ezüst a masters ob-n

Hárman indultak és három érmet hoztak haza Kecskemétről az idei súlyemelő szenior országos bajnokságról a ZTE versenyzői. A ZTE Súlyemelő Klub képviseletében Papp Péter, Danicser Anita és Györkös Milán lépett dobogóra, dr. Muhoray Árpád kísérte el őket.

Kerkai Attila

Balról Györkös Milán, Danicser Anita, Papp Péter és dr. Muhoray Árpád

Fotó: ZTE SK

Időrendben először Danicser Anita kezdte a versenyt, ő a W40-es korosztály +87 kg-os súlycsoportjában indult. Hat jó gyakorlat bemutatásával szakításban 52 kg-ot, lökésben 62 kg-ot, összetettben 114 kg-ot ért el, mely az aranyérmet jelentette számára. Papp Péter az M50-es korcsoport 67 kg-os súlycsoportjában 73 kg szakítás és 85 kg lökés után 158 kg-os összesített eredménnyel ért el első helyezést. Mind a hat fogása hibátlan volt neki is, először indult az 50 év felettieknél és máris új rekordot jelentettek eredményei. A legfiatalabb zetés szenior Györkös Milán, az idén indult először a masters országos bajnokságon és mindjárt ezüstérmes lett. Sikeres gyakorlataival az M35-ös korosztályban a 96 kg-os súlycsoportban bizonyult másodiknak 95 kg és 125 kg-os gyakorlattal, így az összetett eredménye 220 kg volt.

A versenyre rekordlétszámú nevező jelentkezett, hiszen 76-an regisztráltak, közülük 19 női emelő. A negyedik zalai veterán, dr. Muhoray Árpád sportvezetőként, mint a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökségének tagja, a Masters Bizottság országos elnöke a szövetség nevében üdvözölte az országos bajnokság szervezőit. Gratulált a Kecskeméti TE súlyemelő szakosztályának az országos bajnokság megrendezéséhez, illetve az eredményhirdetéskor a helyi sportvezetőkkel együtt részt vett az érmek, kupák átadásában. Kecskeméten nagy hagyománya van a súlyemelésnek, a város és a súlyemelősport Messzi István szöuli olimpiai ezüstérmes örökségét viszik tovább.

A ZTE SK pedig már javában készül a május 20-án megrendezendő nyugat-magyarországi csapatbajnokságra, illetve a másnapi, a május 21-i Göcsej Kupára, valamint már az Alpok Adria Kupa-sorozat június 24-én, Zalaegerszegen rendezendő fordulójának meghirdetésére, előkészítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában