Sikeres évkezdet és még hol a vége...

2023.04.05. 17:19

Danicser Anita két éremmel térhetett haza Lengyelországból

Újabb erőemelő versenyen vett részt a nagykanizsai Danicser Anita, ráadásul Lengyelországban járt Siedlce városában, ahol az XPC szervezet (Extreme Powerlifting Coalition) Európa-bajnokságán állt rajthoz.

Kerkai Atitla

Danicser Anita két éremmel térhetett haza Lengyelországból

Forrás: ZH

Danicser Anita beszámolójában elmondta, hogy ez egy amerikai szervezet, és még soha nem indult az XPC versenyein, egészen eddig. Ezúttal is a felhúzás versenyszámra összpontosított, s ahogy elmondta, bár nagyon hosszú volt az út, de megérte számára. Az első gyakorlata RAW felhúzásban mindjárt Európa-csúcs lett, majd a második és a harmadik is. Méghozzá a Masters női 40-49 éves korosztályban a +90 kg-ban, aminek a vége 155 kg lett. Ezt követően a nyílt (Open) számban is indult: ott szintén 155 kg-ig jutott, amivel az ezüstérmet szerezte meg.
Danicser Anita nagyon örült az elért eredményeinek, sőt - mint elmondta - annyira, hogy az eredményhirdetéskor még a versenybírót is megölelte... No meg kedvet kapott a folytatáshoz, hiszen novemberben az XPC világkupát rendez, amire már most eldöntötte, hogy el akar utazni. Ezen felül még számos viadal vár rá, legközelebb Kecskeméten a veterán súlyemelő bajnokság, majd májusban az erőemelő ob és GPC világbajnokság is lesz. És még sok más terve is van, ám meglátja, hogy ezekből mi fér bele az idejébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában