Eb-címek és érmek karatékáktól

2023.04.04. 19:00

A ZSKE tagjai 19 ország közel ezer sportolója közt álltak helyt Olaszországban

Olaszországi helyszínen, Lignano Sabbiadoróban rendezték meg a karate SKDUN Euró­pa-bajnokságot, melyen a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület (ZSKE) több tagja is részt vett.

Kerkai Attila

Elöl Horváth Maja Viktória, mögötte Horváth Jokus Vivien, Móricz Martin, Molnár Tamás edző, Lőcsei Fanni Lili, Ujj Rebeka és Veilinger Ádám

Forrás: ZSKE

A Shotokan Karate Do of United Nations világszervezet Euró­pa-bajnokságán a magyar csapatban nyolc ZSKE-­versenyző kapott helyet a 19 ország közel ezer nevezőjét felvonultató mezőnyben. Molnár Tamás ZSKE-elnök, egyben a klub vezetőedzője arról számolt be, hogy fiataljaik nagyon eredményesen szerepeltek a viadalon és az olasz tengerpart adta élményekkel is gazdagodtak. De elsősorban persze versenyezni utaztak a népszerű üdülőhely, Bibione melletti városba, ahonnan több elsőséget és érmet is elhoztak.

A 10–11 éves korcsoportban Horváth Maja Viktória formagyakorlatban az első helyen végzett szép és precíz gyakorlatával, s ezzel meglett a ZSKE első Európa-bajnoki címe is. Móricz Martin (14–15 éves korcsoport) formagyakorlatban az első, míg kihon Ippon kumitében (küzdelem) a második helyen végzett. Péntekre megvolt tehát a második Európa-bajnoki cím is. Ujj Rebeka a 11–12 éves korcsoportban kihon Ippon kumitében és Jiu kumitében is a harmadik helyen végzett. Nagy Kata és Darók Izabella nem jutott el aznap a dobogóig, de ők is nagyszerűen szerepeltek.

Szombaton aztán Lőcsei Fanni Lili a 14–15 éves korcsoport népes mezőnyében nagyon erős formagyakorlatával a harmadik helyen végzett, kumitében pedig szintén a harmadik helyet szerezte meg. A napot a folytatásban Horváth Jókus Vivien aranyozta be, aki Sanbon Shobuban (14–15 éves korcsoport) remek meccsekkel harcolta ki az Európa-bajnoki címet. Veilinger Ádám is szépen szerepelt kumitéban, aki a 16–17 évesek nagyon erős mezőnyében bronzérmet szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában