Amatőr verseny

2023.02.20. 16:45

Asztalitenisz-bajnokság, három kategóriában

Két év kihagyást követően szervezte meg újra nyílt nevezéses amatőr asztalitenisz bajnokságát a tófeji közösségi ház. A szombati versenyre a Zala és Vas vármegyékből 42 játékos nevezett.

Gyuricza Ferenc

A női kategória döntőjében Gonda Enikő (balról) és Árkus Imréné mérkőzött meg egymással

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A közép-zalai településen régmúltra visszatekintő hagyománya van az asztalitenisz bajnokságnak, ám az utóbbi két esztendőben a koronavírus-járvány miatt le kellett róla mondaniuk a játékosoknak. Ez évben azonban ismét megrendezhették, s újra a korábbiakhoz mért érdeklődés mutatkozott iránta. 

– Ez egy amatőr verseny, ezért arra törekedtünk, hogy minél többet játszhassanak a résztvevők, ha már erre áldozták a napjukat – mondta Kiss Balázs, a közösségi ház vezetője. – Ezért csoportokat alakítottunk ki, majd azok továbbjutói újra csoportmérkőzések során küzdöttek meg egymással. Az érmek sorsát pedig helyosztók döntötték el.   

A főszervező hozzátette: a 42 résztvevő játékosból 22 indultak a férfi, míg tízen-tízen a senior és női kategóriában. A senior kategóriát az ötven év felettiek számára hozták létre, azzal a lehetőséggel, hogy az életkort már betöltött induló dönthette el, abban a versenyben kíván részt venni, vagy az erősebb, férfi kategóriában méretteti meg magát.   

A női kategória bajnoka a helybéli Árkus Imréné lett, a második helyen a szintén tófeji Gonda Enikő végzett, míg a harmadik helyen a söjtöri Böjti Tamara zárt. A senior kategóriát a nádasdi Podlaviczki Tamás nyerte, megelőzve a a zalaegerszegi Németh Istvánt és a szintén nádasdi Csorna Ottót. A férfi kategóriában kettős nádasdi siker született, hiszen az első helyezett Horváth László és a második Kulcsár Balázs is a vasi településről érkezett, míg a harmadik helyen a baki Varga Zsolt végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában