Győztes gól a legvégén

2023.02.24. 10:30

A tungsramosok elkezdték a tavaszt a kézilabda NB II-ben

Az elmúlt hétvégén a helyi Tungsram mindkét csapata megkezdte a tavaszi sorozatot a kézilabda NB II Délnyugati csoportjában.

Kühne László

Krenner Fanni hét góllal volt a női csapat legeredményesebb tagja

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Nők: 

Tungsram SE–Szekszárdi FGKC 18-32 (7-15) 

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Buchesz, Czenki. 
Tungsram: Dudora – Kovács B., Csivre V. 1, Krenner 7/3, Andor 1, Balogh B., Szmodics V. Csere: Tóth V. (kapus), Szmodics D. 1, Kovács D., Hári H., Szmerk 2/1, Kovarszki 5, Ács. Edző: Baranyai Zsolt. 

Szorosabb mérkőzést vártak a hazaiak, ám a vendégek kiváló védekezésével és jól védő kapusaikkal szemben nehezen találták az ellenszert. A hazaiak védekezésben nem tudták megoldani az egy az egy elleni szituációkat, valamint kimaradt hétmétereseknek és elhibázott ziccereknek is „köszönhetően” alakult ki a nagy különbség. 
Jók: Krenner, Kovarszki. 

Férfiak: 

Pécsi VSE–Tungsram SE  31-32 (18-15) 
Komló, 110 néző. Jv.: Kovacsik, Polgár Cs. 
Tungsram: Szabó M. – Sass 2, Szabó G. 3, Péter 2, Balogh P. 1, Bognár 3, Csordás 9. Csere: Márfi (kapus), Kovacsics 3/1, Hári 2, Füstös 6, Vadász 1. Edző: Csalló Ádám. 

A végig küzdelmes mérkőzés első felében a kanizsaiak sem támadásban, sem védekezésben nem találták játékukat. Ebben a kedvezőtlen periódusban a PVSE hétgólos vezetésre tett szert, időkérés után azonban a vendégek csökkenteni tudták a különbséget. A szünetben újra megbeszélték a teendőket a zalaiak, akik a második félidő felénél át is vették a vezetést. A hajrában mindkét csapat sorra hagyta ki a helyzeteit, a nagykanizsaiak büntetőt is hibáztak. Az utolsó percben, döntetlen állásnál jó védekezés, valamint hatékony támadás következett a dél-zalaiak részéről, akik a győztes gólt közvetlenül a lefújás előtt szerezték meg. 
Jók: Csordás és az egész ka­nizsai csapat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában