A tófejiek hozták az érmeket

2023.02.28. 17:02

A Diák II. korcsoport bajnokságán sem maradt érem nélkül Zala

Egy héttel az egy korosztállyal idősebbek után a Diák II. korcsoportú birkózók számára is megrendezték az országos bajnokságot, ahol mindhárom zalai klub képviseltette magát.

Kerkai Attila

A büszke edző, Szanati József és két tanítványa, akik érmesként tértek haza az országos bajnokságról. Balról Káli Szandra, jobbról Jordán Zsolt, mindketten remekeltek

Forrás: ZH

Budapesten, a Kruj Iván Sportcsarnokban a 2012–2013-as születésű birkózók randevúztak egymással.

Egy héttel korábban zalai siker is született az egy korosztállyal idősebbek bajnokságán, ahol – mint megírtuk – Szanati Máté, a Zalaegerszegi BSE tehetsége aranyérmet szerzett. Ezúttal a Kerámia SE Tófej fiataljai voltak az eredményesebbek, akik a területi selejtezőkről továbbjutottak a ZBSE és a Kanizsa BSE fiataljai mellett.

A legkisebb súlycsoportban, a 23 kg-osok mezőnyében Jordán Zsolt sikeresen hozta a súlyát, és a viadalon bronzérmet szerzett, így ő is ott lehetett az eredményhirdetésnél a dobogón. Birkózásban a serdülő korosztályig lányok is indulhatnak a fiúk között. Így történt, hogy a 63 kg-os Káli Szandra remek helytállással a második helyen végzett és ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A tófeji versenyzőket Szanati József edző készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában