ZBSE

2023.02.21. 20:00

Szanati Máté magyar bajnok birkózásban

Kaposváron rendezték meg a diák I. korosztályú (2010–2012-es születésű) birkózók szabadfogású magyar bajnokságát. A területi selejtezőket követő döntőn a Zalaegerszegi Birkózó SE öt versenyzővel vett részt, és egyikük aranyérmes lett.

Kerkai Attila

Elöl középen Szanati Máté, mellette balról Varga Nimród, illetve Ugranyecz Flórián, mögöttük edzőjük, Gerencsér Zoltán

Forrás: ZBSE

Ez a siker a 35 kg-os súlycsoportban mérlegelt Szanati Máté nevéhez fűződik, aki a végső gőzelemig négy mérkőzést nyert meg. Az első két találkozóján technikai tussal (10-0) győzött, majd a döntőbe jutásért egy kiskunfélegyházi versenyzőt vert 7:2-re, a fináléban pedig 15:8-ra győzte le ferencvárosi ellenfelét. Szanati Máté idén váltott kor- és súlycsoportot azok után, hogy tavaly szintén megnyerte a magyar bajnokságot és a diák­olimpiát. A tehetséges birkózó fejlődése töretlennek tűnik. 

A ZBSE sportolói közül az 50 kg-ban Varga Nimród is éremmel tért haza, hiszen a 3. helyen végzett – csak a későbbi győztestől kapott ki az elődöntőben. A 38 kg-ban Ugranyecz Flórián ötödik lett. 

A ZBSE eredményei. –35 kg: 1. Szanati Máté. –38 kg: 5. Ugranyecz Flórián. –50 kg: 3. Varga Nimród. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában