Teke BL

2023.01.28. 20:29

Tamburaszóra nyert a Split a ZTK ellen

A férfi teke Bajnokok Ligájában a negyeddöntőknél tartanak a csapatok. A magyar bajnok ZTK-FMVas tegnap a horvátországi Splitbe látogatott, ahol a párharc első mérkőzésén a végeredmény lehetett volna kicsit szorosabb is, ám a zalaiak célja végül is teljesült: a négyes döntőbe kerülés három hét múlva, az egerszegi visszavágón dől majd el.

Varga Andor

ZH Archív

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

KK Mertojak Split - ZTK-FMVas 6:2 (3657-3563)
Egyénileg (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Totic 614 - Kakuk 625, Jelicic 611 - Járfás Sz. 589, Crivicic 621 - Pintér 583, Muse 614 - Fehér Z. 615, Kovac 592 - Nemes 566, Matic 605 - Farkas 585.

Takács László, a ZTK elnöke a helyszínről úgy értékelt: a hazai csapat nem fogott ki jó napot, nagyjából 100 fával elmaradt saját legjobbjától, a ZTK azonban nem tudta ezt kihasználni.

- Úgy tűnt, az a négy játékosunk, akik 600 fa alatt teljesített, fejben nem volt készen erre a találkozóra - mondta az elnök. - Nehezítette a helyzetünket, hogy a versenyen idén visszahozták a taktikai csere lehetőségét, amikor egy csapat még a kezdés előtt kettőt változtathat a névsorán úgy, hogy az nem minősül cserének. A hazaiak éltek ezzel, mi viszont nem tudtunk reagálni, hiszen nem volt a helyszínen tíz játékosunk. Ezzel együtt a vereség vállalható mértékű, a visszavágón mindent meg fogunk tenni, hogy ledolgozzuk a hátrányt, bár szettpontok terén 15-9-re nyert a Split, ez egy kicsit sok, s így minden bizonnyal 7:1-re kell győznünk, hogy továbbjuthassunk. Említést kell még tennem a hazai drukkerekről, akik elképesztő lelkesedéssel szurkoltak, egy tamburazenekar például végig horvát népzenét játszott, ehhez nem volt könnyű alkalmazkodni. Nem volt persze sportszerűtlen, nekem tetszett is a hangulat, csak számunkra volt nagyon szokatlan. De a lényeg: a továbbjutás Zalaegerszegen dől majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában