Hepp Kupa

2023.01.12. 13:30

Nem sikerült a négyes döntőbe jutni a ZTE NKK-nak

Hiába az első félidőbeli remek játék, a másodikban ezt már nem tudta megismételni a ZTE NKK női kosárlabda-csapata, amely kikapott a női Hepp Kupa negyeddöntőjében az NKA Universitas PEAC II. otthonában és nem jutott be a négyes döntőbe.

Kerkai Attila

A kékben látható ZTE NKK játékosai az első félidőben jobbak voltak, de fordulás után fordult a kocka...

Forrás: kosarsport.hu

NKA Universitas PEAC II- ZTE NKK 97-72 (21-23, 22-24, 23-12, 31-13)

Pécs, 100 néző. Jv: Farkas, Fodor.

NKA PEAC II.: Rátkai 24/9, Szakolczi 25, Kötő 2, Varga 4, Olawuyi 16. Csere: Nagy 5, Orbán 15/9, Piukovits 6, Halmágyi, Szantner, Jónás, Bercsi. Vezetőedző: Meszler Balázs.

ZTE NKK: Óházy 6, Kovács 32/21, Szórád 2, Horváth Fruzsina 10, Jurkó 4. Csere: Ács 8, Horváth Fanni 2, Balogh 4, Molnár 4. Vezetőedző: Czukor Bence.

A hét elején nyilatkozott Czukor Bence, a ZTE NKK vezetőedzője portálunknak, aki elmondta, hogy kifejezetten a Hepp Kupa-mérkőzésre készültek az elmúlt héten. Az első félidőben mindez visszaköszönt az egerszegiek játékában, s noha a hazaiak mindent elkövettek, hogy ellépjenek, de nem sikerült nekik. Kovács Georgina ponterőssége sokat jelentett a ZTE NKK-nak, és később is ő, valamint Horváth Fruzsina és Ács Alexandra pontjaival tartotta előnyét az egerszegi együttes. Kovács hármasaival nem tudott mit kezdeni a PEAC II., amely ugyan egyenlített egy alkalommal, de a zalaiak a pihenő előtt visszavették a vezetést (43-47).

A nagyszünetet követően viszont változás következett a mérkőzés menetében. Méghozzá hazai oldalról sokkal pontosabb lett a játék, miközben a ZTE NKK kezdett elbizonytalanodni. A PEAC II. átvette a vezetést (52-51) és innentől már nem is adta ki a kezéből. Persze, semmi nem volt még veszve, de a pécsi pontokra nem jött mindig válasz, így a különbség nőni kezdett 66-59). Az utolsó negyedre tovább nőtt a különbség a két együttes között (82-61), a PEAC II. lendülete nem hagyott alább és biztosan nyert. Ezzel a pécsiek jutottak be a Hepp Kupa négyes döntőjébe.

Czukor Bence: "Gratulálok a PEAC-nak a győzelméhez. Az első félidőben extrán játszottunk, és a dobóteljesítményünk is kiváló volt. Mindezt nem sikerült átmenteni a második félidőre és azt is tudtuk, hogy a Pécs változtatni fog a játékán. A mérkőzés hevében aztán jött egy mentális blokk, ebből nem tudtunk kijönni. Az utolsó negyed végén már ismét megtaláltuk azokat a lehetőségeket az ellenfél védekezésében, amivel eredményesebbek lettünk, de két ilyen ellentétes félidővel nem lehet lejátszani egy meccset. Viszont örülök, hogy ezzel a fiatal csapattal eljutottunk eddig. A Pécsnek sok sikert kívánok a négyes döntőben."

A ZTE NKK mostantól a bajnokságra koncentrálhat. A női Amatőr NB I. Fehér-csoport tavaszi sorozatát vasárnap hazai pályán kezdi meg, méghozzá vasárnap 17 órától egy csoportrangadóval, a Sportdarázs-SMAFC együttese ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában