Konkrét tervük van

2023.01.20. 19:42

Gazdasági társasággá válna a Tungsram kézilabdacsapata

A Tungsram SE Nagykanizsa NB II- es férfi kézilabda-együttesének működtetését gazdasági társaság veszi át a tavaszi szezon folyamán – informált bennünket Musits Róbert, a leendő gazdasági társaság vezetője.

Kühne László

A kanizsai kézisek (a képen Balogh Péter) előrébb léphetnek, ha terveiket megvalósítják

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Bizonyos szemszögből a klubnak szükséges is meglép­nie mindezt a továbbiakért, ez pedig előrevetíti, hogy az egyesület továbbra is komoly ambíciókat dédelget. Az utánpótlás szempontjából kiemelt szerepet játszó taós támogatások apropóján február vége annak a határideje, hogy a kanizsai Tungsram SE égisze alatt gazdasági társaság alakuljon. Ez a továbbiakra is hatással lehet, ugyanis felnőttszinten az NB I B-s licenc megszerzésének is feltétele immár egy ilyen formátum. Musits Róbert ráadásul családi vonalán keresztül egyáltalán nem mozog idegenül a sport területén, s ez a kézilabdát tekintve hatványozottan érvényes.

A gazdasági szakember hangsúlyozta, a versenyeztetés gazdasági alapokra helyezése a helyi csapatok működését nem befolyásolja, pontosabban ennek csak pozitív hozadéka lehet. Minderre abból is következtethetünk, hogy az NB I B-s licenc megszerzését roppant fontosnak tekintik. A tervek szerint a férfi vonal mellett egyébként a női szakágat is fejlesztenék, ami azt feltételezi, hogy idővel az aréna falai között mind nívósabb kézilabdát láthatnak a szurkolók.

A kanizsai férfi kézilabdacsapat lényegében csoportja „örökös” bajnoka. Megnyerte a legutóbbi bajnokságot az NB II Délnyugati csoportjában, és a februári folytatás előtt is vezeti a tabellát. A hölgyek újfent szeretnének bent maradni az NB II-ben. Musits Róbert elmondta, számtalan feladat van még előttük, és azt is hozzátette: mindezek közben azért belefért még az, hogy a férfi kézilabdavilágbajnokságon a Magyarország–Izland-csoportmeccset a svédországi helyszínen tekinthesse meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában