Erőemelő világbajnok

2022.12.20. 18:12

Danicser Anita készül, hiszen vannak még céljai az erősportokban

A szlovákiai erőemelő világbajnokság után, még egy versenyen indult a kanizsai Danicser Anita, aki a Kiskunfélegyházán rendezett erőemelő Mikulás Kupán indult.

Kerkai Attila

Danicser Anita a Mikulás Kupáról sem tért haza üres kézzel

Forrás: ZH

A nagykanizsai erőemelő a „szokásos” felhúzásban (RAW) indult. A +90 kg-os súlycsoportban nevezett sportolónő a Masters 1 kategóriában versenyzett és a „szokásos” első helyezését hozta most is, hiszen a 150 kg-os eredménye kategóriájában a legjobbnak bizonyult. Danicser Anita elmondta, a 160 kg-os kísérlete most nem sikerült neki egy kis technikai hiba miatt, s talán el is fáradt az év végére, ami nem volt unalmas számára.
–  Úgy érzem, hogy szép évet zártam eredményeimmel –  mondta danicser Anita egyfajta évértékelésként. –  Végig versenyeztem az évet a ZTE SK versenyzőjeként mint súlyemelő és az erőemelő viadalokon is ott voltam. Súlyemelésben masters magyar bajnoki címet szereztem, indultam a lengyelországi Eb-n, melyen ezüstérmet szereztem. Erőemelésben kétszeres magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok lettem bajnok lettem, aztán világbajnok Szlovákiában és két nemzetközi szervezetnél is világcsúcsot értem el. Továbbra is zajlanak az edzések, a felkészülés folyamatos a jövő esztendőre. Vannak célok is, csak sajnos a nagyobb támogatások maradtak el, bár ígéretek voltak... Ennek hiányában nehéz lesz, de azért még bízom benne, hogy lesz olyan szponzor, aki szereti az erősportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában