Diákolimpia, országos döntő

2022.11.09. 17:30

Tófeji éremeső a Körösök partján: kitettek magukért a birkózó lányok

A leány birkózók számára is megrendezték a diákolimpia országos döntőjét, amit Csongrádon bonyolítottak le, ahol megyénket a Tófeji Kerámia SE és a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzői képviselték.

Kerkai Attila

A tófeji és az egerszegi (balról) birkózólányok felkészítőikkel, Tornyos Dorinával és Szanati Józseffel

Fotó: ZH

A Hármas-Körös partján fekvő városban a zalai birkózólányok alaposan kitettek magukért, hiszen egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel, valamint két ötödik helyezéssel tértek haza. A zalaegerszegi Varga Borka a diák II. korcsoportban (2010-2011-ben születettek) a dobogó második fokára állhatott fel.

A tófeji Kincskereső iskola versenyzői pedig valóságos éremesőt rendeztek. A diák II. korcsoportban minden ellenfelét meggyőző fölénnyel legyőzve diákolimpiai bajnok lett Káli Szandra (58 kg). Ezüstérmet szerzett Sali Petra (29 kg) és Bertók Tímea (32 kg), bronzérmet hozott haza Mihalicz Médea (32 kg), valamint Batta Jázmin (38 kg). A pontszerző 5. helyen végzett Vég Vivien (35 kg). A diák I. korcsoportban (2010-09-ben születettek) ezüstérmes lett - szintén Tófejről - Kámán Fruzsina (+66 kg), Hegedűs Nagy Eszter (54 kg) pedig a pontszerző 5. helyen zárt. A zalaegerszegi versenyzőt Gerencsér Zoltán és Tornyos Dorina, a tófeji birkózókat Szanati József testnevelő-edző készítette fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában