Világranglistapontokat is szerzett

2022.11.02. 20:00

Rangos mezőnyben bizonyíthattak a ZKSE kerekesei Csehországban

A csehországi Táborban rendezték meg az idei UCI Cyclo-­cross Világkupa harmadik futamát. Két amerikai viadal után a mezőny először gyűlt össze európai helyszínen – a versenyzés lehetősége pedig a megyeszékhelyi Green Zone-ZKSE két tagjának is megadatott.

Varga Andor

Bruchner Regina (pirosban) verseny közben

Forrás: ZKSE

Az egyaránt juniorkorú Bruchner Regina és Endrédi Máté a magyar válogatott tagjaként kapott meghívást a versenyre, ám utóbbi végül sajnos nem tudott rajthoz állni, egy betegség miatt. Regina viszont élvezetes csatákat vívott a korosztálya 38 fős női mezőnyében, ahol – bár elsőéves juniorként az utolsó sorból rajtolt – érett versenyzéssel a 23. helyig küzdötte előre magát. És ezzel 3 világranglistapontot is szerzett.

– Világkupához méltó volt a pálya, nagyon technikás, de ugyanakkor lendületes – mesélte Bruchner Regina. – A szokásos technikai elemek, lépcső és palánk is megjelent rajta. Ez volt az első európai helyszín, a juniorszéria pedig ráadásul most kezdődött, így nagyon erős volt a mezőny, a szakág két meghatározó nemzete, Hollandia és Belgium is teljes válogatottal képviseltette magát.

Zalai szempontból említést érdemel még, hogy a férfi elit mezőnyben 33. helyen zárt Sylvester Balázs, aki egykor ugyancsak a ZKSE-ben nevelkedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában