Másfél hét alatt öt viadal

2022.11.30. 19:54

Bruchner Regina: értékes helyezések és tapasztalatok

Másfél hét alatt öt, csehországi, illetve szlovákiai cyclo-­crossversenyen állt rajthoz Bruchner Regina, a Green Zone-ZKSE kerékpárosa.

Varga Andor

Remélhető: sok verseny áll még Bruchner Regina előtt

Forrás: ZKSE

A sorozat első állomása a Cseh Kupa egyik fordulója volt, Veseli Nad Luznici településen. Ezeken a viadalokon U19-től az összes női versenyző egyszerre rajtol, így Regina igen erős és népes mezőnybe került. A technikás pályát az utolsó sorból kezdte, s ezek után az összetett 16. és korosztályos 7. helyezés nagyon is jónak mondható. A következő viadalon, Chynovban technikás és igen sáros pálya várta a versenyzőket, akiknek a dolgát persze rendkívül megnehezítette a felázott talaj. Bruchner Regina az utolsó kanyarokig harcolt a dobogóért, végül összetettben 7., U19-ben pedig 4. helyen intették le.

– Az elmúlt években nagyon sokat versenyeztem Csehországban, szinte már hazajárok oda – fogalmazott a ZKSE üdvöskéje. – Megismerkedtem cseh versenyzőtársakkal, akik nagyon kedvesek és mindig szívesen látnak.

Rövid pihenő után következett Szlovákia, legelőbb Sa­morin, ahol egy lovasparkban alakítottak ki pályát a kerékpárosoknak. A vonalvezetést hosszú egyenesek határozták meg, ami nem kedvez Reginának, de az összetett 16. és a korosztályos 4. helyet így is elcsípte. Három nappal később ugyanitt következett újabb viadal: a nyomvonal nem változott, ám nehezítésként bekerült két palánk. Az akadályoknak köszönhetően magasabb lett a viadal besorolása, illetve erősebb és népesebb a mezőny is, melyben Bruchner Regina a junior nőknél újra negyedikként zárt.

– Másnap Trnava jelentette a zárást, ahol szerettem volna megtörni a 4. helyek sorát – mesélte Regina. – Tetszett a technikás pálya, és egy másik magyar lánnyal végig jól, a 10–11. helyen haladtunk. Ám a második kör végén sajnos túlvállaltam magam, figyelmetlenségem miatt az egyik akadályon elestem, és nem tudtam célba érni. Nagyon elkeseredtem, de aztán rájöttem, hogy a teljesítményem jó volt, s még sok verseny van előttem, ahol ezeket a tapasztalatokat kamatoztathatni tudom.

A szlovák versenyeken Regina egyik edzője, Czenki Tamás is rajthoz állt, aki sorrendben 12., 7. és 10. lett a Master2 korosztályban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában