Két siker – egy zakó

2022.09.04. 19:58

NB III.: a ZTE FC II. és a Nagykanizsa hozta a meccsét

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a ZTE FC II. játszott ezúttal hazai pályán, míg a Teskánd és a Nagykanizsa útja a fővárosba vezetett.

Kerkai Attila

Csóka Dániel szeme a labdán, a ZTE FC játékosa gólt is szerzett a mérkőzésen Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC II.–Móri SE 5-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Dombi.

ZTE FC II.: Németh E. (Sinkó, 76.) – Huszti (Jóna, 61.), Safronov (Baloteli, 61.), Gergely B., Mim – Kovács B. (Murár, 61.), Csóka D. (Bedővári, 82.) Boros – Kryvotsuk, Klausz, Papp Cs. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Csóka D. (22.), Mim (42.), Klausz (56.), Boros (57., 69.), illetve Varga (89.). Kiállítva: Baloteli (79.).

A ZTE FC II. csapata ezúttal több visszajátszóval egészült ki, és ez alapvetően meghatározta a találkozó menetét. Noha a móriaknak akadt egy nagy helyzetük, de ezután megnyugtató előnybe került a házigazda. A második félidőben pedig jöttek az újabb hazai gólok, hiszen fölényben játszott a ZTE FC II. Boros Zsombor duplázott, a végén pedig a becsületgólra futotta a móriak erejéből.

Koller Zoltán: „Erős csapattal léptünk ma pályára, a visszajátszók hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Nagy fölényben játszottunk, megérdemelt győzelmet arattunk.”

 

III. Kerület TVE– Technoroll Teskánd 8-0 (4-0)

Budapest, 200 néző. Jv.: Tóth T.

Teskánd: Czirjék – Molnár A., Simonfalvi (Szinay, 60.), Bailo (Őr, 74.), Bolla (Gyarmati, 60.) – Bekő, Potyi, Szabó M. – Pergel B., Bontó, Borbács (Lórántfy, 30.). Vezetőedző: Pergel Attila.

Gólszerzők: Kokenszky (8., 86., 92.), Elek B. (32., 90.), Vankó (39.), Barczi (12., 50.).

Magasabb szinten is jegyzett labdarúgókból álló csapattal játszott a Teskánd, amely túl sok hibát követett el.

Pergel Attila: „Jobb volt az ellenfél, de az első félidőben olyan hibákat követtünk el, melyeket ezen a szinten nem lehetne. Utána tartottuk magunkat a 80. percig, ám akkor megint jött egy olyan rövidzárlat, melyből még hármat lőtt az ellenfél.”

Kelen SC– FC Nagykanizsa 0-2 (0-1)

Budapest, 100 néző. Jv.: Kakuk.

FC Nagykanizsa: Hajagos – Aszalos, Szanyi, Kószás, Varga D. – Szilágyi, Bence Sz. (Godzsajev-Telmán, 68.) – Szökrönyös D. (Szökrönyös Z., 87.), Szabó P. (Kretz, 87.), Lőrincz (János N., 75.) – Kondor (Török, 68.). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Kószás (8.), Lőrincz B. (63. – 11-esből).

A Nagykanizsa szakvezetője több változtatást is eszközölt erre a találkozóra, és gyorsan vezetést szerzett a csapat. A küzdelmes meccsen a második félidőben büntetőhöz jutott a zalai együttes, amit Lőrincz értékesített, s innentől már kézben tartotta a találkozót, és elhozta a három pontot.

Gombos Zsolt: „Elégedett vagyok a csapattal, hiszen szerettünk volna nyerni, főleg egy ilyen jó gárda ellen. Keménységben és szervezettségben is jók voltunk, és örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk ezt a meccset.”

A 7. forduló lapzártáig véget ért további mérkőzésein: Puskás FC II.–Veszprém 6-1, ETO Akadémia–Zsámbék 6-2, Csorna–Érd 0-4, Budaörs– Gyirmót FC II. 1-1, Balatonfüred–Fehérvár FC II. 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában