Több mint egy dobogó általában

2022.08.24. 18:00

Répási Róbert harmadik lett Ausztriában, a ralikrossz ob hatodik viadalán

A szezon hatodik versenyével, ezen belül a második osztrák viadallal folytatódott az elmúlt hétvégén a ralikrossz országos bajnokság. Greinbachban a megyeszékhelyi Répási Róbert (ZoneRX) harmadik lett.

Varga Andor

Répási Róbert (balról) és Dominik Senegacnik párharca a grein­bach-i pályán. Nem akart kockáztatni

Forrás: Kollár Sportfotó

A közös osztrák–magyar bajnoki viadalon a szabadedzések verőfényes napsütésben teltek, az első kvalifikációs futam előtt azonban ki lehetett dobni az addigi beállításokat, hiszen leszakadt az ég.

– A rajt előtt nagy volt a kapkodás, gumit kellett cserélni, futóművet állítani, és a teendők közül a Skoda Fabiám belső páramentesítése valahogy lemaradt – mesélte a zalaegerszegi Répási Róbert, aki továbbra is az 1600 köbcentiméter alatti kategóriában szerepel. – A harmadik körtől tulajdonképpen semmit nem láttam, emiatt a köridőim három másodperccel romlottak.

A nehézségeken később sikerült úrrá lenni, és a döntőre Répási a harmadik rajtkockát szerezte meg, az Európa-bajnokságon is szereplő osztrák Dominik Senegacnik és Gergely Róbert mögött. És utóbbiak a rajtnál összeakadtak…

– Nagyon jól kaptam el az indítást, és az első kanyarban az élre ugrottam – folytatta a zalai versenyző. – Két körön keresztül magam mögött is tudtam tartani őket, ám aztán a joker-kör ügyesebb, taktikusabb felhasználásával mindketten elém kerültek. Küzdhettem volna velük, úgy éreztem, lett is volna esélyem, de nem akartam kockáztatni. A magyar bajnoki összetettben a két legnagyobb riválisom ugyanis még így is mögöttem érkezett, és úgy gondoltam, az a legfontosabb, hogy velük szemben javítsak az összetett pozíciómon. Ezért mondom azt, hogy ez a harmadik hely számomra most jóval többet ér, mint általában egy dobogós pozíció.

Az említett két rivális pedig a bajnoki éllovas Laczkó Lehel (jelenleg 115 pontja van), valamint a harmadik Kovács Sámuel (79), míg Répási Róbert (91) kettejük között a második helyet foglalja el. Az ob-ből még két verseny van hátra, vagyis a küzdelem nyílt, a ZoneRX csapat pilótája akár még az élre is odaérhet. A pontvadászat pedig szeptember 24–25-én a Veszprém megyei Nyírádon folytatódik, mely a versenyhelyszínek közül Zalaegerszeghez a legközelebbi, tehát a szurkolók akár hazai pályává is varázsolhatják Répási Róbert számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában