Végre egy nyugodt versenyhétvége

2022.07.20. 18:54

Ralikrossz ob: a második Répási Róbert akár még az éllovast is utolérheti

A szezon ötödik versenyével, Nyirádon folytatódott a hétvégén a ralikrossz országos bajnokság, melynek 1600 köbcentis kategóriájában a megyeszékhelyi ZoneRX csapat pilótája, Répási Róbert is ott volt a rajtnál.

Varga Andor

A Skoda Fabia a nyirádi pályán Fotó: Kollár Sportfotó

A zalaegerszegi versenyzőnek nincs egyszerű szezonja. A bajnokságra kategóriát váltott, ennek megfelelően át kellett alakítaniuk Skoda Fabiáját, mindez pedig sok megoldandó technikai problémával járt. Illetve az eddigi versenyeken kisebb-nagyobb balesetekbe is belekeveredett, így a legutóbbi viadalra azzal a reménnyel utazott el, hogy most talán javul végre a helyzet.

– Ebből a szempontból sima volt a hétvége, köszönöm is a folyamatos erőfeszítéseket a szerelő csapatnak – fogalmazott Répási Róbert. – Az első selejtező futamot sikerült megnyernem, a folytatásban azonban a harmadik helyre csúsztam, ahonnan a hétvége hátra lévő részében már nem tudtam előrébb kerülni. Az időmérő előtt zápor öntözte meg a pályát, éppen annyi eső esett, ami a gumiválasztás szempontjából felforgatta az elképzeléseket: a száraz abroncsok még, a nedvesek már nem működtek tökéletesen, emiatt estem vissza a sorrendben. A döntőben a rajt után próbáltam előzni, kisebb kontaktok is kialakultak az előttem haladókkal, ám nem sikerült eléjük kerülni. A folytatásban pedig inkább nem kockáztattam.

A bajnokságból még három verseny van hátra, Répási Róbert jelenleg a második helyen áll az összetettben. A bajnoki cím a mostani harmadik hellyel távolodott tőle, a bronzérmes helyen álló riválisához képest viszont néggyel több pontot szerzett, vagyis megerősítette jelenlegi pozícióját. Az első hely eléréséhez van még matematikai esély, ám ehhez az éllovas egy nullázására is szükség van, míg a ZoneRX versenyzőjének igazából valamennyi hátralévő viadalt meg kellene nyernie. Erre legközelebb augusztus 20-án, Ausztriában nyílik lehetősége.

Ám akkor sincs tragédia, ha nem sikerül, hiszen a szezon előtti célkitűzésben a dobogós helyek valamelyikének megszerzése szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában