Válogatott viadal

2022.07.01. 20:00

Értékes pontokat hoztak a Zalaszám-ZAC tehetségei

Székesfehérváron rendeztek hétközi atlétikai válogatott viadalt, ahol az ifjúsági korosztály (U18) tagjai mérték össze tudásukat,. A Zalaszám-ZAC két tehetsége, Röszler Dóra és Gyenese Zsófia is tagja volt a magyar válogatottnak.

Kerkai Attila

Röszler Dóra, Kámán Ferenc és Gyenese Zsófia

Forrás: ZAC

Szerdán Székesfehérvár adott otthont a  Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban a magyar, a cseh, a szlovén és a szlovák fiatalok igyekezték kihozni magukból a legtöbbet a megszokottnál jóval nagyobb melegben,  gyakorlatilag  kánikulai hőségben.   A székesfehérvári U18-as válogatott viadalon a magyarok 13 első, 14 második és 10 harmadik helyezésnek örülhettek, de minden pozíció pontot ért, így a végelszámolásnál a hazai válogatott a fiúk és a lányok versenyében, valamint összetettben is a második helyen végzett a csehek mögött.

A hazai csapat dobogós helyezéséhez Röszler Dóra a Zalaszám-ZAC gátfutója 100 m gáton elért 5. helyével járult hozzá,  eredménye 15,03. Gyenese Zsófia a  magyar sprintváltó  befutójaként ölthette magára a címeres mezt és mindjárt egy ezüstéremmel gazdagította érem kollekcióját, eredményük: 2:15,96. 

Mindkét zalaegerszegi atléta edzője Kámán Ferenc.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában