Közeledik a ZTE Fieszta időpontja

2022.07.18. 20:00

AC Milan: ők érkezhetnek Egerszegre

Közeledik a Zete Fieszta ideje, így érdemes megnézni azt is, hogy az AC Milan vajon milyen összetételű kerettel érkezhet Zalaegerszegre szombaton. Stefano Pioli együttese a felkészülés során második mérkőzését vívta Kölnben, melyet 2-1-re megnyert.

Kerkai Attila

Olivier Giroud, a Milan francia válogatott játékosa kétszer is betalált Kölnben. Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Az AC Milan - azaz Associazione Calcio Milan - tizenkilencszeres olasz bajnok, hétszer hódította el a BEK, illetve a Bajnokok Ligája trófeát, ebből kifolyólag tehát nem kell különösen bemutatni sehol a világban. Így Magyarországon sem, ráadásul a lombardiai együttes a Serie A legutóbbi idényét is megnyerte, az az az olasz bajnoki cím védőjeként érkezik szombaton Zalaegerszegre.

Az a tény, hogy a ZTE FC-nek sikerült egy ilyen hírű csapatot idecsábítania, már önmagában nagy siker, az érdeklődést pedig jól mutatja, hogy mindössze másfél nap kellett ahhoz, hogy valamennyi belépő elkeljen a ZTE Arénába. A stadion maximális befogadóképességét nézve (11.200 néző) tehát telt ház lesz. Az AC Milan a nyári felkészülése során szombaton játszotta le második edzőmérkőzését az 1. FC Köln vendégeként rendezett Telekom Kupán. Stefano Pioli vezetőedző 23 játékossal utazott a német városba és a Milan honlapján megjelentek alapján egyelőre Milanellóban maradt és edzett Mike Maignan, Davide Calabria, Sandro Tonali, Theo Hernández, Fikayo Tomori, Ismael Bennacer, Alexis Saelemaekers, Rade Krunic, Rafael Leao, Marko Lazetic, Divock Origi, valamint Simon Kjaer is.

A Köln elleni mérkőzésen a Tătăruşanu (Mirante, 61.) - Florenzi (Coubis, 61.), Kalulu (Michelis, 61.), Gabbia, Ballo-Touré (Bartesaghi, 82.) - Bakayoko (Brescianini, 75.), Pobega (Robotti, 82.) - Messias (Traoré, 61.), Díaz (Adli, 61.), Rebić (Maldini, 61.); Giroud (Roback, 61.) összetételű együttes szerepelt, a vörös-feketék pedig a francia Olivier Giroud két góljának köszönhetően 2-1-re győztek. Mint a felállás mutatja, Stefano Pioli nem csak elutaztatta játékosait, hanem mindenkinek lehetőséget adott a játékra, hiszen a kilencven perc során - az összeállítás szerint - csupán Matteo Gabbia, aki végig a pályán volt. A mérkőzést 40 ezer néző látta, vagyis az AC Milan vendégjátéka érthető módon nem csak idehaza jelent kivételes eseményt.

A Milan az idei nyáron megszerezte a Liverpool-tól szabadon igazolható Divock Origit, a Crotonétól Junior Messiast, az AS Romától Alessandro Florenzit, kölcsönbe érkezett egy évre a Chelsea-től Tiemoué Bakayoko, illetve a Real Madridtól Brahim Diaz. Kölcsönadásból számos játékos érkezett vissza a Rossonerihez, és az átigazolási hírek szerint tovább erősödhet még az Ördögök kerete. Az első számú jelölt a Club Brugge 21 éves támadó-középpályása, Charles De Ketelaere, akiért akár 30 millió eurót sem sajnálna kifizetni az olasz együttes. Sajtóértesülések szerint bármelyik nap megszülethet a megállapodás.

S ha már megállapodás... A Gazzetta dello Sport értesülése szerint Zlatan Ibrahimovic folytatja a Milanban. A 40 éves svéd oroszlánrészt vállalt a Milan bajnoki címéből, de június végén lejárt a szerződése. A klasszis támadó térdműtéten esett át, felépülése az év végére várható, de az AC Milan ragaszkodik hozzá. Hétfőn pedig az is eldőlt, hogy Ibrahimovich marad a Milanban, hiszen hosszabbítottak vele. 

Arra, hogy Ibrahimovic például eljöjjön Zalaegerszegre jelen állás szerint így sem sok esély van. Az, hogy kik érkeznek szombaton a Milannal Egerszegre egyelőre nem tudni, de a Köln ellen otthon maradók közül már biztosan csatlakoznak Pioli keretéhez. A többi szombaton derül ki a ZTE Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában