Az időmérők után nem folytatták

2022.07.24. 18:25

A por és a forróság lett a hétvége győztese Gyenesdiáson

A hőség, a szárazság és a por győzött a település Faludi-síkján szombaton megrendezett autókrosszversenyen, melyet az időmérők után le kellett állítani.

Góth Imre

A murvás pálya alkalmatlan volt a versenyzésre Fotó: Góth Imre

A Kustánszeg SE által megrendezett Bakos Csaba Emlékverseny nyitányaként a résztvevők felvonulással tisztelegtek egykori versenytársuk emléke előtt. A viadal az idén elindított Nyugati Kupa negyedik fordulója is volt egyben, és ennek köszönhetően a versenyzők részéről nőtt az érdeklődés. Úgy tűnik, az ob mellett (vagy helyett) egyre többen próbálnak szerencsét ebben a sorozatban.

A gyenesdiási pályán egy év kimaradt a rendezésben, és a szervezőknek az elmúlt napokban bőven volt mit kijavítaniuk. Ám már az időmérő során kiderült, hogy a forró nyárral nem sikerült megbirkózniuk: a murvás talajon egyetlen autó is hatalmas port kavart, a megoldást jelentő locsolóautót pedig sajnos máshová vezényelte tulajdonosa, a Dunántúli Regionális Vízmű. A szervezők a nyári szabadságolások közepette, egyik pillanatról a másikra nem tudtak másikat szerezni, így pedig a versenyt le kellett fújni.

– Nagyon sajnálom, hogy így alakult – mondta Lakatos Dezső fő szervező. – A verseny így nem számít bele a bajnokságba, a díjakat az időmérős eredmények alapján osztjuk ki. A Nyugati Kupából három futam van hátra, kettő Zalalövőn, egy pedig Vas megyében.

A leggyorsabb köröket teljesítették, széria kis kategória: Tóth Dávid. Széria nagy: Lichtnecker Dávid. Kicsi: Szabó Csongor. Nagy: Varga Béla. Női: Vargáné Szabó Annamária. Szöcske: Farkas Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában