Elismerés a megyétől

2022.06.28. 08:00

A zalai labdarúgás fontos szereplője a Zalalövői TK

Szombaton, a Zalalövői TK centenáriumi ünnepségének keretében elismeréseket is átadtak azoknak, akik a százéves egyesület életében fontos szerepet töltenek be.

Kerkai Attila

A felújított öltözőépület teraszán jobbról Vigh László, Józsi György és Gyarmati Antal Fotó: Pezzetta

A szombati eseményen egész napos programokkal várták az érdeklődőket. Az esti, centenáriumi ünnepségen adták át hivatalosan is a százkétmillió forintos beruházással megújult öltözőegyüttest, amihez nyolcvanmillió forinttal az MLSZ járult hozzá, a város pedig biztosította az önerőt.

Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság igazgatója elismeréssel beszélt a Zalalövői TK-nak a megye labdarúgásában betöltött szerepéről. Mint fogalmazott, ezen a napon három dolgot ünnepelnek: 100 éves az egyesület, elkészült az öltözőépület felújítása és bajnok lett az egyesület U19-es csapata. Felidézte, hogy Magyarországon a sportegyesületek megalakulása az első világháború után gyorsult fel. A Zalalövői TK ebben az elsők között volt az 1922-es megalakulásával.

A településen azóta is biztosították az egyesület működését, fennmaradását. A 2011- ben elindult TAO pályázati lehetőséget kihasználva valósult meg az öltözőépület felújítása. Az utánpótlás-nevelés fontosságát jelzi, hogy bajnok lett az U19-es csapat.

A százéves évforduló alkalmából az MLSZ ZMI társadalmi elnöksége emlékplakettel jutalmazta a zalalövői egyesületet, amit Vigh László országgyűlési képviselő, a ZMI társadalmi elnökségének tagja adott át az érintetteknek. A ZMI elnöksége pedig úgy döntött, hogy a megye labdarúgásáért hosszú éveken keresztül végzett eredményes munkájáért Ostrom Jánosnak, a Zalalövői TK elnökének a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat adományozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában